Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Marit: Är det fel av mig att umgås med sonens exflickvän?

14 aug, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Äldre och yngre kvinna skrattar och kramar om varandra
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Marit tyckte så bra om Lina. När det tog slut med sonens flickvän ville hon fortsätta träffa henne. Men vad skulle Markus tycka?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Linda lever med Erik och Hampus – alla älskar varandraBrand logo
Se också: Linda lever med Erik och Hampus – alla älskar varandra

Min son Markus var ganska sen med att börja träffa tjejer och kanske var det därför jag blev så glad när han presenterade sin första flickvän.

Lina, som han blev ihop med sista året på
gymnasiet, var både trevlig och smart. De flyttade sedan ihop när de hade tagit studenten.

Linas mamma hade dött när hon var liten, men hon var trots det en glad tjej, och vi fann
varandra från första stund.

Vi gillade båda att läsa deckare och tyckte om samma tv-serier. Vi hade mycket skoj ihop och blev snabbt förtroliga.

Tyvärr höll inte förhållandet med Markus och de flyttade isär. Markus, som var väldigt ledsen flyttade hem till mig igen ett par veckor, och Lina kom av naturliga skäl inte längre på besök.

Men så åkte Markus på semester med en kompis och då passade jag på att kontakta Lina. Jag ville höra hur hon mådde.

Linas pojkvän hade suttit i fängelse

Lina blev uppriktigt glad att höra av mig. De följande månaderna träffades vi med jämna mellanrum. Vi tittade på tv-serier, drack kaffe och pratade.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Jag funderade ofta på om det var fel av mig att fortsätta träffa Lina när förhållandet med min son hade tagit slut.

Jag kände inga andra kvinnor som umgicks med sina söners före detta flickvänner. Men de trevliga träffarna med Lina gjorde att jag sköt undan de där tankarna.

Det kändes ändå inte riktigt rätt gentemot Markus. Var jag illojal mot honom som umgicks med Lina?

På grund av mina grubblerier sa jag inget till honom. Han
visste i och för sig att vi hade råkat springa på varandra ett par gånger, men inte att vi träffades regelbundet och att bandet
mellan oss fortfarande var starkt.

Annons

Ju längre tiden gick, desto svårare blev det att säga det. Sedan kunde jag inte säga något för då skulle det ju komma fram att jag hade undanhållit sanningen så länge.

Så en dag skrev Lina till mig att hon hade träffat en ny kille. Det var förstås oundvikligt. Markus var fortfarande singel, men jag blev ändå glad för hennes skull.

Det stack ändå till i mitt hjärta – jag hade nog trots allt hoppats att Markus och Lina skulle hitta tillbaka till varandra en dag.

Något annat gjorde mig dock lite orolig och det var att Linas nye pojkvän hade suttit i fängelse.

Pojkvännens besvärliga bakgrund

Själv hade hon bara gott att säga om honom och berättade att han höll på att utbilda sig till kock och hade lämnat den kriminella världen bakom sig.

När Lina en söndag sms:ade och frågade om hon kunde komma över med en bok som hon hade lånat av mig sa jag självklart ja.

Lina var på gott humör, men sa att hon hade träffat några av pojkvännens kompisar och inte kände sig trygg tillsammans med dem.

Jag hamnade i en svår sits. Lina förtjänade det bästa och inte en före detta kriminell, tyckte jag. Men skulle jag som hennes före detta svärmor avråda henne att umgås med en kille som jag inte ens träffat?

Då hörde jag en nyckel i låset – Markus kom oanmäld på besök. Jag satt plötsligt på helspänn. Nu var goda råd dyra.

Hur skulle jag förklara att Lina satt här i mitt kök? Och tänk om Markus blev ledsen av att se henne och såren från uppbrottet revs upp igen.

Men återseendet gick bra och båda verkade uppriktigt glada att träffas. De pratade avslappnat om ditt och datt, och efter en halvtimme lämnade jag dem och gick in i vardagsrummet.

Därifrån hörde jag att Lina berättade om sin nye pojkvän och hans bakgrund.

Annons

Jag höll andan en stund, men till min glädje visade Markus omtanke om Lina och gav henne goda råd om förhållandet. Han tyckte att hon skulle ge pojkvännen en ärlig chans och varken döma honom för det som varit eller hans vänner.

Jag blev både glad och stolt, speciellt när han sa att hon skulle komma till oss om pojkvännen behandlade henne illa. Till oss!

Jag reste mig från soffan och gick ut i köket och frågade om de ville stanna på middag. Jag var både lättad och tacksam.

Även om Markus och Lina inte längre var ett par så skulle de ju kunna vara vänner.Jag glädjer mig oerhört åt att vi nu kan träffas alla tre och ha trevligt tillsammans.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons