Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Sussie: Mitt liv har varit tufft – därför ville jag dö

14 aug, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Kvinna ser bekymrad ut
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Misshandel, kriminalitet och alkoholism. Sussie har haft det tufft. När hennes älskade hund blev sjuk orkade hon inte längre.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Frida Boisens mamma tog sitt liv: "För att hämnas på mig"Brand logo
Se också: Frida Boisens mamma tog sitt liv: "För att hämnas på mig"

Jag skilde mig från mina barns pappa eftersom han föredrog spriten framför barnen. Han dödade en annan människa när barnen var små och fick sitta i fängelse i fem år.

De förstod inte varför han satt i fängelse och det var inte lätt att förklara det. Jag var rädd att de skulle bli mobbade i skolan på grund av detta, men tack och lov blev de inte det.

Barnen är vuxna nu. Sonen fick diagnosen autismliknande tillstånd när han var nio år. Han pratar inte med någon och måste ha sakerna i en speciell ordning.

Det har varit tufft och jag har nog varit överbeskyddande. I dag har han en egen lägenhet och sköter räkningarna själv medan jag tvättar och lagar mat till honom.

För några år sedan gjorde jag en dålig investering som ledde till att jag fick skulder och hamnade hos kronofogden. Jag har mig själv att skylla men efter det var det som att allt gick fel och jag mådde allt sämre.

Min hund dog av livmoderinflammation

Min före detta svärmor gick bort och året efter dog min pappa. Honom hatade jag. Han var alkoholist och misshandlade min mamma.

En gång hotade jag honom till livet och sa att jag skulle döda honom om han någonsin rörde mamma igen.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Han förstod att jag menade allvar för efter det upphörde misshandeln.

Annons

Men det allra värsta var när min älskade schäfertik fick somna in. Hon drack och kissade mycket så jag tog henne till
veterinären i tron att det var urinvägsinfektion.

Men det var
livmoderinflammation och det fanns inte några garantier för att hon skulle bli bra av en operation.

Jag ville inte att hon skulle lida och ha ont så hon fick somna in. Det är den värsta dagen jag har varit med om och det känns lika jobbigt i dag fast det har gått ett och ett halvt år. Jag saknar henne så att det gör ont.

Några månader senare försökte jag ta livet av mig med tabletter. Jag väntade på att somna in och aldrig mer vakna.

I dag är jag glad att jag misslyckades – jag har ju mina älskade barn att leva för. Min dotter har fått fast jobb och ska flytta ihop med sin kille.

Jag ska snart skaffa en schäfervalp. Framtiden ser äntligen ljusare ut.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons