Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Britta: Efter stora operationen – tankens kraft gjorde mig frisk igen

12 sep, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Glad kvinna i hatt sitter i en båt
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Britta kände sig körd i botten. Både fysiskt och mentalt. Var det otur eller ödet att hon mådde så dåligt? Kunde hon själv påverka
sin hälsa?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Nina Gunke efter sin alzheimerdiagnos: "Vill inte gömma mig"Brand logo
Se också: Nina Gunke efter sin alzheimerdiagnos: "Vill inte gömma mig"

I många år levde jag i tron att allt som hände mig hade med tur och otur att göra, eller möjligtvis att det var ödet som bestämde.

Oavsett så såg jag mig själv som ett viljelöst offer för omständigheterna, som trots att jag stred för livet många gånger, ändå inte hade så mycket att säga till om.

Men så en dag när livet visade sig från sin tuffaste sida fick jag en bok i min hand som heter The Secret – hemligheten.

Det som står i den förändrade hela min livsuppfattning för all framtid. Där står att jag inte alls är något offer – i stället är jag skaparen av mitt liv.

Och all kunskap, visdom, alla verktyg för att skapa det liv jag vill leva finns inuti mig själv, har alltid funnits där. Verktygen var bland annat mina tankar och känslor.

Det jag fokuserar mina tankar och känslor mest på kommer att hända, stod det. Fast jag inte riktigt kunde tro på det så där rätt upp och ner, det lät för enkelt, var jag ändå beredd att försöka.

Donerade min njure

Jag hade några år tidigare donerat en njure till min syrra och hade då mötts av en enhällig pakt från familj och vänner om att inte göra det, efteråt mötte jag samma pakt av tystnad. Det var som om donationen aldrig hade hänt.

När jag vid några tillfällen klagade över värk fick jag till svar av min man: ”Du har själv satt dig i den här båten, du får själv ro den i land.”

Det blev en segdragen konvalescens, den ena krämpan avlöste den andra och de tio veckor som läkarna sa det skulle ta att bli frisk, var nu inne på sitt andra år. Jag var både fysiskt och mentalt körd i botten. Så vad hade jag att förlora?

Annons

Sagt och gjort, jag började medvetet fokusera på min hälsa i stället för min ohälsa. Och gissa om jag kände mig som en stor bluff när jag blek och glåmig, avtärd och med svarta ringar under ögonen de första gångerna sa till min spegelbild ”Jag är frisk och stark! Jag har hälsa! Åh, vad jag mår bra!”

Jag skaffade en skrivbok och skrev ner varenda positiv mening jag kunde komma på om hälsa. Jag visualiserade hur jag bombarderades av gyllene klot med hälsa, kärlek, ljus och värme.

Så fort jag kom på mig med att tänka negativa tankar som: Jag blir aldrig bra! Jag ger upp! Fy vad det är synd om mig, då vände jag dem snabbt till: Jag är frisk och stark! Jag kommer aldrig att ge upp. Jag klarar det här!

Och det gjorde jag. Jag tänkte mig frisk! Och det gick fortare än man kan tro. Redan efter ett par dagar kände jag förändringen inuti. Jag blev lättare och gladare till sinnet, livslusten kom tillbaka och med den aptiten.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Jag kände mig faktiskt mycket bättre. Läkarna fattade ingenting. Stod helt frågande och pratade om under.

Och på ett sätt kan man säga att det var det, för efter att ha blivit medveten om tankarnas och känslornas enorma kraft har jag under årens lopp programmerat om mig från offer till skaparen av mitt eget liv.

Så efter att jag tänkt mig frisk fokuserade jag på andra positiva saker jag ville ha. Med andra ord började jag röja upp runt omkring mig och plockade bort människor och saker som inte var bra för mig.

Den ena energitjuven efter den andra försvann, däribland den man som lovat älska mig i nöd och lust. Jag började träna och äta nyttigt. På så sätt fick jag massor av ork.

Annons

Positiv energi fullständigt översköljde mig med nya insikter hela tiden. Den ena positiva händelsen efter den andra kom in i mitt liv och de drog med sig ännu fler.

Människor som ville mig väl, tyckte om och respekterade mig och som jag fick energi av drogs till mig. På äldre dar fick jag också uppleva magin i att älska och bli älskad igen.

Och numera befinner jag mig alltid på livets solsida. Livet kommer alltid att innehålla det jag väljer att tro på. Är det inte underbart? Vilken gåva vi har fått – att själva avgöra vem vi vill dela det med och vad det ska innehålla. Eller vem vi inte vill dela det med och vad det inte ska innehålla.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons