Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Anna: Min man var otrogen mot mig – med sitt ex

20 aug, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Arg kvinna pratar i telefon
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Jag träffade Anders på en 30-årsfest hos en gemensam bekant. Han hade aldrig lämnat stan utan stannat kvar och börjat jobba på järnverket direkt efter gymnasiet. Efter studier och jobb borta några år hade jag återvänt till hemstaden.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoriaBrand logo
Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

Anders verkade vara lyckligt nyseparerad och fick mig att känna att det var mig han hade gått och väntat på.

Han sa ofta hur annorlunda jag var jämfört med hans förra kvinna Nettan.

Trots att de båda hade gått vidare ville han inte såra Nettan genom att visa sig öppet med mig.

Relationen blev på det viset en smula mer spännande än den annars skulle ha varit.

Jag trivdes i vår kärleksbubbla. De mysiga hemmakvällarna när man stänger in sig och bara ägnar sig åt varandra infann sig snabbt.

Anders och Nettan hade gemensam vårdnad om sonen Alexander. Nettan brukade natta sonen hemma hos Anders när han hade sent söndagsskift och sonen skulle till sin pappa veckan därpå.

De tyckte båda att det var praktiskt. Ibland gjorde Anders likadant när Nettan var borta sent någon söndagskväll. Det var hon väldigt ofta.

Även efter att Nettan fått veta att jag fanns med i bilden fortsatte de med detta.

När jag kommenterade det blev Anders irriterad. Han tyckte inte att det var ett dugg konstigt att man gjorde så när man hade barn ihop.

Vi blev alltid osams när jag tog upp något som handlade om Nettan. Han försvarade henne alltid och jag undrade varför de hade separerat.

Nettan låg under filten

Detta tärde på mig. Jag sov sämre och fick svårt att koncentrera mig. När jag föreslog att Anders och Alexander kunde vara hos mig kontrade han med att det skulle bli förvirrat för pojken med flera hem.

Han ville att sonen skulle känna sig trygg. Jag kände mig utanför och tyckte att vårt förhållande inte var riktigt friskt. Jag var full av tvivel och oron gnagde inom mig.

Annons

En söndag när Anders hade kört hem från mig bestämde jag mig för att följa efter. Jag lät det gå en timme och blev inte förvånad när jag såg Nettans bil på Anders gårdsplan.

Jag gjorde ett besök hos en bekant och tog sedan god tid på mig när jag veckohandlade. Efter det körde jag förbi Anders hus igen.

Båda bilarna stod kvar. Anders hade sagt att han skulle ringa mig senare. Svartsjukan rev i mig och framåt kvällen klarade jag inte att vänta längre utan ringde honom.

Efter många signaler svarade han med trött röst att han hade somnat när han nattade sonen.

Mina kinder hettade när jag hade lagt på. Raskt tog jag på mig ytterkläderna och lydde min instinkt. När jag styrde bilen åt samma håll som tidigare var det som att jag knappt fick luft.

Jag klev in utan att knacka och hittade Anders och Nettan tätt ihop under samma filt i soffan.

När jag körde hem visste jag att mina onda aningar hade stämt. Jag ignorerade mobilsignalerna när jag kom hem och fortsatte att göra det de följande veckorna.

Vad kunde möjligen sägas som lindrade det jag kände? Vad hade Anders egentligen känt för mig? Om inte känslorna fanns där – varför sa han inte det?

Det finns ärliga och fega sätt att bete sig på. Jag hade otur som träffade en riktig fegis.

Tyvärr har det påverkat mina senare relationer negativt och jag har inte vågat öppna mig. Jag har också lite för snabbt avslutat relationer av rädsla att bli sviken.

Jag hoppas att jag ska våga låta någon komma nära igen, men aldrig mer låter jag bli att lita på min intuition.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons