Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Pia: Min första kärlek dök upp på barnkalaset

20 sep, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Plötsligt stod min ungdoms stora kärlek i vardags-
rummet. Och det var min man som hade släppt in honom.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 7 onödiga saker som kan sabba ditt förhållandeBrand logo
Se också: 7 onödiga saker som kan sabba ditt förhållande

Året då jag fyllde 16 träffade jag en kille som var 7 år äldre än jag. Vi blev blixtförälskade till mina föräldrars stora förfäran.

De var livrädda för att han skulle kräva saker av mig som jag, enligt dem, ännu inte var mogen för. Därför träffades vi mest i smyg, men jag var verkligen upp över öronen förälskad.

Efter några månader tröttnade Håkan på att smyga med vårt förhållande och det dröjde sedan inte länge förrän han lämnade mig för en tjej i sin egen ålder.

Fortfarande kan jag känna hur ont det gjorde och jag var ovän med mina föräldrar under en lång period efteråt.

Många år och flera pojkvänner senare träffade jag Kaj som i dag är pappa till mina två barn. Elsa föddes för fem år sedan och Klas kom två år senare.

Familjelyckan var fullständig och jag ägnade aldrig Håkan en tanke. Tills han plötsligt dök upp utanför vår dörr för att lämna Elsa efter ett barnkalas. Ett av barnen på dagis, Hedda, hade födelsedagskalas och alla barnen på avdelningen var bjudna.

Jag mötte honom på barnkalaset

Jag körde vår dotter dit och Heddas mamma tog emot. Hon lovade att de skulle köra hem Elsa samtidigt som de körde hem Erik som bor på gatan bakom vår.

Så brukar vi göra när det är barnkalas för att alla inte ska behöva åka och hämta. Jag hade ingen aning om vem Heddas pappa var. Till föräldramötena var det alltid mamman som kom.

Det var Kaj som öppnade och tog emot. Själv höll jag som bäst på att laga middag.

Annons

Jag hörde hur Kaj och Heddas pappa pratade golf och verkade ha det
jättetrevligt tillsammans. Så pass trevligt att Kaj bjöd in honom på en kopp kaffe.

När jag själv klev in vardagsrummet var jag nära att tappa brickan. Visst, Håkan hade åldrats rejält sedan min ungdom men jag kände igen honom direkt.

Och han var snyggare än någonsin! Jag lyckades ändå hålla masken och sa hej. Det var ingen tvekan om att han redan visste vem jag var, för han stod där, till synes helt förberedd, och log när vi tog i hand.

Redan samma kväll berättade jag som det var för Kaj. I dag umgås vi med Håkan och hans fru och vi har det väldigt trevligt tillsammans.

Alla vet vad som en gång varit, det är ingen hemlighet. Men ibland händer det att Håkan slänger ur sig något när vi är ensamma som skickar mig tillbaka i tiden och får mig att minnas våra heta kärleksstunder. Och det händer att jag får samma rysningar som då ...

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons