Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Lisa: Jag träffade kärleken på en hundvänlig camping

28 sep, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Att ta med hunden på semestern visade sig vara ett lyckokast för Lisa.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Se syskonkärleken mellan lammungen Måns och hunden TageBrand logo
Se också: Se syskonkärleken mellan lammungen Måns och hunden Tage

Förra sommaren hamnade jag i en jobbig situation. Alla verkade ha någon att semestra med utom jag. Redan när semesterlistorna började cirkulera på jobbet blev jag stressad.

Det slutade med att jag tog tre veckor utan att ha en aning om vad jag skulle göra. Mina vänner hade redan egna planer och själv ville jag inte tränga mig på.

Dessutom hade jag ett annat problem. Han heter Otto och är min underbara hund. Var skulle jag göra av honom?

När Tobias och jag separerade försökte vi med delad vårdnad av vår vovve. Men Tobias träffade en ny tjej med allergi och Otto blev därmed enbart min.

Träffade en speciell på campingen

En kväll när jag satt på balkongen och kände mig ensam la Otto sitt huvud i mitt knä. Han tittade mig i ögonen och det var som om vi tillsammans löste problemet. Vi fick en idé.

Jag hade hört om hur några i Brukshundsklubben tog med sig sina hundar på semestern och helt enkelt bokade boende där hundar var välkomna.

Efter att ha googlat en stund hittade jag flera ställen som kunde passa mig. Jag fastnade för en camping vid havet där man kunde hyra en fin stuga. Och där fanns en strand även för hundar.

Ju närmare semestern vi kom, desto mer peppad kände jag mig för att åka med Otto. Med bilen full med prylar gav vi oss iväg han och jag. Det var som om han förstod att vi skulle göra något extra mysigt för han var glad och alert.

Vår stuga var jättefin och jag hade bokat en större variant. Vi skulle ju bo där i tre veckor så varför inte lyxa till det lite?

Annons

Flera av restaurangerna i närheten tillät att hundar följde med, så länge som man satt på uteserveringen.

Vad jag inte visste var att denna sommar skulle förändra mitt liv. Jag träffade nämligen Peter som driver campingen, som älskar hundar och har två själv.

Så mycket har hänt efter att jag lärt känna Peter. I år har jag inga problem med semestern. Otto och jag bor numera tillsammans med Peter och hans hundar och vi stortrivs båda.

Jag tvekade aldrig att säga upp mig och flytta hit. Allting känns rätt mellan oss. Nu jobbar jag på campingen, men vi planerar att öppna ett hundpensionat till hösten och ett litet kafé vid sidan om.

Det kommer inte att bli någon semester för oss i sommar, men vad gör det? Livet har fått en helt annan mening nu. Att semestra med Otto var verkligen ett lyckokast.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons