Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjLivet efter skilsmässaFöräldraskap

Gunilla: Vi fick inte bli gamla tillsammans

23 jul, 2024
Anonym läsarberättelse
ledsen kvinna ligger på sängen
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Gunilla tänker på sin man som gick bort alldeles för tidigt. Inget blev som de hade planerat. Minnena får tårarna att rinna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Karin blev änka vid 33 år - förlorade sin man i cancerBrand logo
Se också: Karin blev änka vid 33 år - förlorade sin man i cancer

Det är nu 15 år sedan min man dog. Hans dödsdag är speciell för mig. Jag började dagen med att åka ut till kyrkogården och tända ljus.

När jag kom hem tog jag fram min konfirmationsbibel och läste det som min man skrivit till mig. Han bad Gud hålla en vakande hand över mig och bringa mig lycka.

Tårarna började rinna nerför mina kinder. Jag tog sedan fram min pappas psalmbok, som varit mig mycket kär och följt mig på många gudstjänster.

På pärmen står pappas namn med guldbokstäver.Inuti har min man skrivit följande: ”Till min lilla älskling. Hoppas jag kan göra Dig glad och lycklig och lära Dig inte alltid bli så pessimistisk när saker och ting gå på tok. Vet Du att en enda glad blick, ett enda pärlande skratt från Dig numera betyder mer än allt annat för mig.”

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Tårarna fortsatte att rinna. Jag kunde inte hejda dem.

Till sist tog jag fram den psalmbok som jag fick av min man när jag fyllde 59 år. I den skrev min man att han önskade oss ett fortsatt gott liv tillsammans många år framöver. Vi fick bara fyra år till.

I dag har jag flera barnbarn

Minnena tog fart. Jag mindes hur vi träffades. Det var på ett bröllop. Året därpå gifte vi oss.

Vi flyttade till landsorten och vår son föddes. Tillbaka i Stockholm och vår dotters dramatiska ankomst – sex veckor för tidigt. Två år senare – ännu en dotter.

Härliga resor, bara vi två, som kunde genomföras tack vare en snäll svärmor som ställde upp och passade barnen.

Åren gick. Barnen flyttade hemifrån, gifte sig och fick egna barn och vi fick barnbarn. I år ska mitt äldsta barnbarn gifta sig och jag hoppas få uppleva en ny generation.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons