Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjLivet efter skilsmässaFöräldraskap

Lussan: Min bonusson var komplicerad

23 jul, 2024
Anonym läsarberättelse
Tonåring sitter med sin mobil och kvinna i bakgrunden
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Jag hade glatt mig åt att fira jul med Fredrik och hans barn. Men 14-åringen var hopplöst otrevlig. Var det på grund av mig?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så gör du ett fint matskydd – av lampskärm och strumpbyxorBrand logo
Se också: Så gör du ett fint matskydd – av lampskärm och strumpbyxor

Jag hade ingen erfarenhet av varken barn eller äktenskap när jag träffade Fredrik. Därför var det mycket viktigt för mig att hans två barn Alberta på 11 och Johan på 14 år, skulle tycka om mig.

Fredrik och jag hade känt varandra i ett halvår när det var dags för mig att träffa barnen. Det skulle ske en lördag i mars, en helg när barnen var hos sin pappa.

Hjärtat bankade hårt i bröstet när jag körde dit och jag var fullständigt utmattad när jag körde hem igen en timme senare. Men det hade gått bra, tyckte jag.

Kär i en tjej

Efter det följde jag med på utflykter de gjorde med sin pappa och jag blev varm i hjärtat när Alberta en dag tog min hand.

Fredrik skulle ha barnen över julen och han hade hyrt en stuga med inomhuspool, alldeles vid skogen. En stuga som han hyrt två år tidigare och som barnen älskat.

Jag blev förstås glad när han frågade om jag ville följa med. Vi skulle vara där hela veckan, från jul till nyår.

De hämtade mig i bil på förmiddagen den 23 december och jag märkte direkt att Johan var på dåligt humör.

Jag blev osäker och nervös för jag tänkte att han kanske tyckte att jag trängt mig på den lilla familjen. Jag sneglade på Fredrik och blev än mer osäker när han började sjunga och skämta i ett försökt att lätta på stämningen.

Det blev en lång och ansträngd biltur och när vi äntligen var framme, ryckte Johan sin väska ur bilen och stegade fram till ytterdörren där han stod otålig och väntade tills hans pappa fick fram nycklarna.

Annons

Han försvann upp på sitt rum och kom ner först vid middagen då han svarade uteslutande ja eller nej när vi försökte prata med honom.

Jag samlade mod och frågade Fredrik om Johan hade sagt något om att han helst ville fira jul utan mig, men Fredrik avfärdade det och sa något om hopplös tonåring.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Men jag var rädd för att det handlade om något mer än tonårsfasoner och jag passade på på julaftons morgon när Alberta och Fredrik plaskade i poolen.

– Om du inte vill att jag ska vara här, så är det okej för mig. Jag kan skylla på att jag har ett jobb jag måste göra klart hemma, eller något liknande. Det är viktigare för mig att ni barn får en bra jul.

Johan tittade förvånat upp från sin telefon och skakade på huvudet.

– Nej, det är inte det. Det är för att … Jag gav honom tid, han vred sina händer innan han mötte min blick.

– Det är den här tjejen i klassen som jag gillar. Jag har köpt en julklapp till henne men nu verkar det som om jag inte hinner ge henne den innan vi börjar skolan igen. Hon reser bort med sin familj en vecka från nyår.

Vann hans hjärta

En sten föll från mitt hjärta. Det var inte på grund av mig som Johan var arg.

Det hela gick att lösa, kom Johan och jag överens om, om vi reste hem en dag tidigare än planerat. Men det var viktigt att Fredrik inte fick reda på anledningen för då skulle han bara reta sin son och det orkade Johan inte med.

Annons

Jag förstod honom, jag hade trots allt varit ung en gång jag också, och lovade att jag skulle ordna så att han hann lämna sin present till flickan.

Pojken sken upp och jag kunde se att Fredrik undrade vad som hänt när en glad Johan hoppade ner till honom och Alberta i poolen.

Jag lyckades få Fredrik övertygad om att vi måste resa hem en dag tidigare och min finaste julklapp var att jag vann en plats i 14-årige Johans hjärta.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons