Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Gunhild: Påträngande telefonförsäljare gjorde mig spelberoende

07 okt, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Kvinna ledsen pratar i telefon
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Det började med triss och bingolotter, men nu kan jag inte sluta spela. Jag skäms över mig själv och rädd att mina barn ska få veta att jag håller på att spela upp deras arv. Hur kunde jag gå och bli en spelmissbrukare?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Maria drack en bag-in-box om dagen: "Alkoholen var min bästa vän."Brand logo
Se också: Maria drack en bag-in-box om dagen: "Alkoholen var min bästa vän."

Jag har aldrig sett mig som en beroendeperson. Jag har aldrig fastnat för varken cigaretter eller alkohol, men så tog speldjävulen ett hårt grepp om mig med sina klor.

Det började gå utför när jag skilde mig från min man som jag varit gift med i över trettio år. Vi har vuxna barn så när vi separerade blev jag så ensam här hemma.

Jag laddade ner lite spel på mobilen och tänkte att det var ett kul tidsfördriv.

Telefonförsäljarna var skickliga

Spel har ju aldrig varit något farligt för mig. Min exman och jag hade alltid spelat Bingolotto och jag brukade köpa en och annan triss. Min man gillade att spela på hästar.

I alla år har vi hållit det på den nivån och spel har varit lustfyllt, men så kom de där mobilspelen och tog ett hårt grepp om mig.

Plötsligt satt jag med mobilen i handen nästan hela tiden och matade in mer och mer pengar samtidigt som jag kände adrenalinet pumpa.

I samma veva började telefonförsäljare ringa mig och erbjuda mig att köpa lotter och då kunde jag inte motstå. De var så skickliga på att sälja på mig och jag var redan så svag.

Det var verkligen som om telefonförsäljarna var speldjävulen själv som sa till mig att spela mer och köpa mer.

Tog pengar på sparkontot

Jag kunde inte längre lägga band på mig själv. Även om det var så otroligt skamligt kunde jag inte sluta spela. Jag började ta av sparkontot, pengar som jag hade tänkt att mina barn ska få ärva en dag.

Annons

Jag kände mig så ensam också. Jag hade hört om unga män med spelmissbruk men aldrig tänkt att jag, en pensionär, skulle drabbas.

Det här höll på i flera år. Tills min dotter konfronterade mig. Hon hade märkt att jag blivit deprimerad och också råkat se inkassobreven i min hall.

Det var en lättnad att få berätta för henne, även om jag skämdes så mycket. Min son och dotter såg till att jag fick hjälp av en psykolog. De sa upp mina spelabonnemang och raderade appar.

Som tur var hade inte hela deras arv spelats bort, även om det är betydligt mindre där i dag. Men mina barn har förlåtit mig, de säger att det viktigaste är att deras mamma mår bra.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons