Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Gör det här efter sex – och slipp bakterier, virus och smuts

20 okt, 2024
author Leone Milton
Leone Milton
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Sex är härligt och naturligt – men tänk ändå på det här när du legat klart.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: #onaneramera – så får du orgasmBrand logo
Se också: #onaneramera – så får du orgasm

1. Tvätta dig

Tvätta runt könsorganet med varmt vatten, men låt insidan av slidan vara – den rengör sig själv naturligt. Däremot ska du gärna tvätta händerna med tvål och vatten.

2. Kissa

Något som är viktigt att göra efter sex för oss kvinnor är att kissa. När man har sex kan det nämligen komma bakterier i urinröret, och det i sin tur kan skapa en besvärlig urinvägsinfektion. Men bara genom att kissa så slippar du det!

Varför inte sova naken?

3. Bär luftiga kläder

I varma, svettiga kläder frodas bakterier och svamp. Något som inte heller är något vidare bra att bära på kroppen direkt efter sex är tajta kläder som strumpbyxor och tights. Bär hellre sköna, lösa kläder. Välj också underkläder i bomull som andas bra – eller skippa underkläder helt när du ska sova.

4. Rengör sexleksakerna

Glöm inte att rengöra sexleksaken efter att du använt den. Den kan annars sprida bakterier och könssjukdomar. Givetvis är det också fräschare med en rengjord sexleksak nästa gång du tar fram den och vill ha lite kul.

5. Testa dig själv

Att testa sig är viktigt för det är det enda sättet att säkert veta om du fått en könssjukdom. Var också uppmärksam på att du inte får symptom som flytningar, smärta, blåsor eller sår runt könsorganen.

Källa: Måbra.se, webmd.com, Vårdguiden 1177

Annons