Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Svenskars onanivanor: En gång i veckan och ibland på jobbet

20 okt, 2024
author Leone Milton
Leone Milton
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Nästan en gång i veckan och ibland på arbetsplatsen. Ja, så ser i alla fall männens onanivanor ut. Men hur står det till med kvinnornas?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hållaBrand logo
Se också: Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

Nästan hälften av svenska män onanerar minst en gång i veckan. Men kvinnor tillfredsställer sig själva betydligt mer sällan än män. Det visar Onanirapporten som är framtagen Kantar Sifo på uppdrag av sexleksaksföretaget Lelo.

Män onanerar mycket mer än kvinnor. Dessutom har var fjärde man onanerat på arbetsplatsen och närmare var femte man (18 procent) har onanerat utomhus. Detta går att jämföra med kvinnorna, som verkar vara mer hemmakära, på sex respektive fem procent.

Kvinnor använder däremot sexleksaker i högre utsträckning. Var tredje kvinna har onanerat med sexleksak, jämfört med tolv procent av männen.

Varför kvinnor inte onanerar lika ofta som män kan man undra, Erika Alsborn som är sexexpert på Lelo tror att det hänger ihop med skam.

– Många kvinnor upplever att det är tabubelagt och skamfullt att onanera och i mitt arbete ser jag att många kvinnor inte har en “relation” till sitt könsorgan eller sin sexualitet, något som män ofta skapar tidigt i livet. Alla mår bra av att ha en aktiv och tillfredsställande sexualitet. Jag vill till och med påstå att det är en mänsklig rättighet, säger Erika Alsborn.

Kåt på kollega

Att så många män onanerat på arbetsplatsen kanske hänger ihop med deras fantasier. 13 procent av männen blir nämligen mer kåta av tankar på en kollega när de onanerar eller har sex, att jämföra med fyra procent av kvinnorna.

Det som allra flest män går igång på är dock porr, vilket uppges av en majoritet (54 procent). Färre kvinnor njuter av porr vid onani eller sex (20 procent), i stället är den erotiska novellen i topp – och gör var tredje kvinna (34 procent) mer kåt.

Annons