Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Loppistips Kända brottsfall Livet med katt

5 boktips – het läsning med ”romantasy”

03 okt, 2024
author Lina Lindkvist
Lina Lindkvist
En kvinna läser i sängen och en bild på ett par som pussas.
Foto: Shutterstock7TT
Romance, eller kärleksromaner, är en konstant favorit för många läsare. Nu trendar nya mixen romantasy – romantisk fantasy – som genre bland läsare på sociala medier, som Tiktoks avdelning #Booktok.
Allas tipsar om 5 heta romaner som väcker fantasin!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Nittio och nykär – En dokumentär om kärlekBrand logo
Se också: Nittio och nykär – En dokumentär om kärlek

1. A court of thorn and roses (Svensk titel: Ett hov av taggar och rosor), av Sarah J. Maas

A court of thorn and roses är första delen i en serie med samma namn, om jägaren Feyre och hennes resa in i feernas farliga och lockande värld – och relationen med den mäktige, farliga fen Tamlin. Författaren Sarah J. Maas beskrivs som drottningen av romantasy och hennes böcker toppar listorna i genren hos handlare såväl som på #booktook.

Annons

2. Fourth wing, av Rebecca Yarros

Även Fourth wing är den första boken i en het serie som bjuder på maktkamp, drakar och en kärlekshistoria mellan fiender. Tjugoåriga Violet Sorrengail tvingas av sin stränga mamma att bli drakryttare vid den elitistiska, och farliga, skolan Basgiath.

3. From blood and ash (Svensk titel: Ur blod och aska), av Jennifer L. Armentrout

Poppy lever ett isolerat liv som jungfru, utan mänsklig kontakt och avskuren från omvärlden, i väntan på en upphöjelse – hon föddes som utvald för att inleda ”en ny era”. Men i mötet med Hawke, hennes nya livvakt, uppstår nya känslor och förbjudna begär. From blood and ash utgör även den första delen i en spännande serie.

Annons

4. The cruel prince, av Holly Black

Första delen i den dramatiska trilogin Folk of the Air heter The cruel prince, en historia om föräldralösa Jude som blir bortförd till feernas rike, där hon gör allt i sin makt för att passa in trots att hon är en vanlig dödlig. Men många av feerna avskyr de dödliga, däribland den vackre, arroganta prins Cardan.

5. Once upon a broken heart, av Stephanie Garber

Huvudkaraktären Evangeline ingår i denna magiska, spännande serie en pakt med den odödliga och ondskefulla Prince of Hearts, för att förhindra att hennes stora kärlek gifter sig med en annan. Once upon a broken heart är första boken i en het romantasyserie av bästsäljande fantasyförfattaren Stephanie Garber.

Läs mer om romantasy och hur du flyttar fantasierna från huvudet till sovrummet här!

Annons