Lästips:NYTT! Korsord Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Vem vill ta sig an hjärtsjuke Zeke?

28 okt, 2024
author Leone Milton
Leone Milton
Foto: TT/Shutterstock (arrangerad bild)
Zeke är en hemlös hund som kommer från mycket svåra förhållanden – dessutom är han hjärtsjuk. I väntan på att någon förbarmar sig över honom bor han på Hundstallet utanför Stockholm.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?Brand logo
Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?

Zeke kom till Hundstallet i Stockholm från svåra förhållanden – han är rädd och osäker. Att bo på ett hundstall fullt med andra hundar är därför ingen lätt sak för en kille som Zeke som kryper ihop och gör sig liten.

Men i jourhemmet som Zeke har kommit till vissa helger, har han blommat ut. Där har det visat sig att han är motsatsen till vad man får se på hundstallet. Han är ju både busig och gosig!

Nu när Zeke förstår att han ska ut till ett jourhem och hälsa på, har han så bråttom till bilen. Zeke har haft många helger ihop med sin jourmatte, och hon upplever att han blir tryggare för varje gång.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

"Zeke är världens gulligaste kille", säger jourmatten.

Annons
Foto: Hundstallet

Behöver någon med stort hjärta

Den här underbara pudelkillen har haft en tuff start i livet, inte bara för att han haft det svårt hemma utan också för att han problem med hjärtat. Zeke har en hjärtsjukdom som heter myxomatös valvulär degeneration (MMVD).

Men i nuläget behöver han ingen behandling eftersom sjukdomen är i ett tidigt stadium. Och så kan det förbli i flera år. Zeke själv känner inte av något och kan leva ett normalt liv.

Zeke är alltså lite skör, både i hjärtat och själen, och han behöver tid och tålamod för att sakta men säkert bygga upp sitt självförtroende och bli sitt rätta jag. Och framför allt behöver han ett tryggt hem med människor som älskar honom.

Annons