Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Helena: Jag ångrar min ögonbrynstatuering

12 jan, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Kvinna tittar skeptiskt på sig själv i spegeln
Jag ville fixa mina ögonbryn, men hade bara råd med en billig variant.
Det blev början på en mardröm.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Louize om tatueringen: "En nystart i livet"Brand logo
Se också: Louize om tatueringen: "En nystart i livet"

Min arbetskamrat hade precis gjort en ögonbrynstatuering som blev väldigt snygg. Visserligen hade hon lagt ner över tiotusen kronor på den och en rynkfyllning i pannan, men så hade hon även gått till den bästa, och dyraste, studion i stan.

Jag var väldigt sugen på att också tatuera mina ögonbryn. Problemet var att jag inte hade råd att lägga ner så mycket pengar som hon.

Ögonbrynen såg inte ut att vara raka

En dag såg jag en annons i tidningen om en studio som gjorde både ögonbrynstatueringar, läppkonturer och botox. Och det var billigt! Om man hade med sig annonsen kostade det bara en femtedel av vad Annika hade betalat.

Jag bestämde mig för att ringa direkt. Studion var liten och fanns i en källarlokal. Mannen som tog emot mig kändes mer som en gammaldags barberare än en kosmetiktatuerare, men två yngre killar som jobbade där kändes desto trendigare. När jag såg att det redan satt två unga tjejer där kände jag mig bättre till mods.

Efter att jag fått mina ögonbryn gjorda försökte han övertala mig att göra även permanenta läppkonturer, tunna och fina som om jag hade använt en läppenna. Men jag tackade nej.

Allt kändes bra när jag var där men redan samma kväll såg jag att området runt mina nya ögonbryn var alldeles svullet och ömmade. Jag anade att det inte var så snyggt gjort.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Ögonbrynen såg inte ut att sitta på exakt samma ställe på båda sidor. Jag ringde upp dem och fick svaret att inte drabbas av panik. Det berodde bara på svullnaden som skulle vara ett par dagar.

De hade lämnat lokalen – gick inte att hitta igen

När måndagen kom ringde jag till jobbet och sa att jag var sjuk. Jag såg inte klok ut! Mitt högra ögonbryn satt ett par millimeter högre än det vänstra. Båda var dessutom sneda. Mina kompisar fick nu se mig och menade att jag var tvungen att stämma mannen. Det var inte ett professionellt arbete.

När vi ringde upp studion var numret inte var aktivt. När vi åkte dit var allting stängt.

Det här blev början på en mardröm. Jag såg ut som en pajas. Det fanns inget annat att göra än att lägga ner en mindre förmögenhet på att få tatueringen borttagen med hjälp av laser.

Hos läkaren som hjälpte mig träffade jag en tjej som varit på samma studio. Vi ville stämma dem för att få stopp på dem, men vi vet inte ens hur vi ska få tag på dem.

Efter att de tjänat pengar på kunder som sett annonsen gick de upp i rök. Förmodligen jobbar de nu i några dagar på annan ort innan de försvinner därifrån.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons