Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Amanda: Hans smutsiga hem skrämde bort mig

03 jan, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Kvinna stirrar på mögligt badkar.
Jag trodde att Jesper var precis min typ – tills jag kom hem till honom första gången …
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Här är egenskaperna som svenska singlar ogillar mestBrand logo
Se också: Här är egenskaperna som svenska singlar ogillar mest

Några månader efter min skilsmässa i januari förra året skapade jag en profil i en dejtingapp och gick på några trevliga dejter. Det blev aldrig mer än så, eftersom kemin mellan mig och männen inte kändes rätt.

Jag trodde vi hade en framtid tillsammans

I juni dök en ny kille upp. Han hette Jesper och såg riktigt bra ut på bilderna. Vi kom överens om att träffas och ta en drink, och det blev min mest lyckade dejt hittills. Han såg nästan bättre ut i verkligheten, och han var rolig och lätt att umgås med.

Tiden flög iväg, och en drink blev till flera innan vi skildes åt med en lång, varm kyss som bådade gott inför framtiden. Dessutom bodde vi bara en kilometer från varandra.

Vi började ses, och efter vår tredje dejt hamnade vi hemma hos mig. Jag var övertygad om att vi hade en framtid tillsammans som ett par. Vi var överens om mycket och hade flera gemensamma intressen, och både fysiskt och psykiskt kände jag mig väldigt attraherad av honom.

Den natten berättade Jesper för mig att han snart skulle opereras för en idrottsskada i sitt ena knä. Vi träffades två gånger till innan operationen, och båda gångerna var vi hemma hos mig.

Det var en rutinoperation, men något gick fel och Jesper var tvungen att stanna på sjukhuset i flera veckor. Jag besökte honom på sjukhuset, men två veckor efter operationen skulle jag åka på en länge planerad resa med en väninna.

Vi var borta i två veckor, och under den tiden höll Jesper och jag kontakten via mobilen. Han skrevs ut en vecka innan jag kom hem, men var ännu inte särskilt rörlig. Vid tidpunkten för min hemkomst hade jag aldrig varit i hans lägenhet, men jag visste var han bodde.

Annons

Blev chockad när jag kom hem till honom

När min väninna och jag landade fick jag ett infall att åka hem till Jesper och överraska honom med ett besök, så jag köpte en flaska vin och några godsaker. Full av förväntan knackade jag på hans dörr.

– Kom in, dörren är öppen! ropade han inifrån.

Jag gick in i lägenheten men var nära att vända i dörren.

Luften därinne var så tung och instängd att jag knappt kunde andas. I vardagsrummet stod pizzakartonger, tallrikar med intorkade matrester och tomflaskor och burkar överallt. Dammet låg tjockt och i hörnen låg smutsiga strumpor och kalsonger.

– Amanda, är det du? utbrast Jesper glatt överraskad.

Han reste sig upp från sin stol, haltade fram och gav mig en kram. Jag var fortfarande chockad över hur det såg ut i hans hem, och när vi kramades kunde jag över hans axel se rakt in i sovrummet. Sängen var obäddad och det verkade som om lakanen inte hade bytts på månader.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Dessutom hade Jesper gått upp flera kilo i vikt, och det värsta var nästan att han hade en hemsk andedräkt. Det hade jag aldrig märkt hos honom tidigare, men han verkade inte alls vara medveten om det själv, för han förberedde sig för en stor återförening med en kyss.

Jag har alltid varit väldigt känslig för dofter, och jag stod knappt ut med att vara i lägenheten varpå jag öppnade fönstret.

Jag hämtade två glas i köket, och därinne var det så flottigt och klibbigt överallt att det omöjligen kunde ha uppstått bara under tiden han låg på sjukhus. Samma sak gällde röran i resten av lägenheten.

Annons

Kunde inte släppa hans lukt

Efter en timme åkte jag hem. Jag kände mig förvirrad och chockad över att han levde så där. Jag såg till att vi hädanefter bara träffades hemma hos mig, för jag tyckte verkligen om honom.

Till syvende och sist fungerade det ändå inte mellan oss. Vi träffades några gånger till, men jag kunde inte släppa att jag tyckte det fanns en dålig lukt kring honom. Jag hade inte alls känt det innan jag besökte hans hem, men nu kunde jag inte få det ur huvudet. Jag gjorde slut, och har nu återaktiverat min dejtingprofil.

Förhoppningsvis träffar jag snart en trevlig kille igen. När det sker ska jag se till att besöka hans hem innan jag blir förälskad.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons