Superenkla sättet att skala kiwi som du inte kände till
Slipp kladd och skalbitar med det enkla knepet som blivit populärt på sociala medier. Allt du behöver är en visp!
Såhär gör du!
Är du trött på att händerna blir klibbiga när du äter kiwi? Ogillar du att gröpa ur frukten med en sked? På Tiktok sprids nu ett superenkelt knep för att slippa kladd. Allt du behöver är en visp från en elvisp.
Gör såhär:
Dela kiwin på mitten och placera vispen mot snittytan. Tryck sedan ned vispen ner till botten av kiwifrukten – men inte så att vispen går igenom skalet.
@cookistwow From now on, #peeling a #kiwi will be a child’s play 🥝💪 You only need to cut the #fruit in half, put a mixer beater into it and gently rotate until tiny slices come out 🤩 #cookistwow #amazing #hack #lifehack #fruit #easy #quick #tiktokfood ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Rotera sedan vispen tills det att små klyftor bildas och dra sedan ut vispen så att klyftorna ramlar ut. Sedan är det bara att äta och njuta!
Kiwifrukten tillhör växtfamiljen Aktinidiaväxter och är mycket C-vitaminrik. Frukten är även rik på både A- och E-vitamin. Även skalet innehåller mycket antioxidanter, men kom ihåg att skölja kiwin ordentligt om du ska äta skalet.