Lästips:NYTT! Korsord Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Livet med katt Julpyssel Novent Trädgårdskalender November

Därför ska du förvara vanliga rotfrukten i frysen: ”Håller SÅÅÅ mycket längre”

22 nov, 2024
Foto: Shutterstock/TT, Instagram/@life.with.iris.king
Slipp trötta rotsaker som är helt omöjliga att riva ner i maten eller baket – med det här knepet är din ingefära alltid fräsch.
Läs vidare för att få reda på hur du gör!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 skäl till att äta mer ingefäraBrand logo
5 skäl till att äta mer ingefära

Du handlar en fin ingefärarot i matbutiken, men efter några dagar hemma har den skrumpnat ihop och är alldeles rynkig. Känns det igen?

Då måste du prova det här hacket – som förlänger hållbarheten på ingefäran och gör den mycket smidigare att använda!

Ingefärans medicinska egenskaper

Ingefära är en vanlig rotsak, som ofta kategoriseras som krydda, eftersom den är en omåttligt populär smaksättare. Särskilt i asiatiska maträtter eller kryddiga bakverk.

Den är även populär i hälsodrycker, så som smoothies eller te, eftersom den har medicinska egenskaper som kan lindra bland annat matsmältningsbesvär, inflammation och illamående.

Därför ska du förvara ingefäran i frysen

Amerikanska kreatören och matinspiratören Iris King tog till sina sociala medier, närmare bestämt Instagramkontot @life.with.iris.king, för att upplysa sina följare om hur de slutar slösa med sin ingefära, till följd av att den just skrumpnar ihop och blir mindre aptitlig eller svår att jobba med i köket.

Iris titulerar sig själv som ambassadör för holistisk hälsa och driver dessutom egna företaget Meals Mastery som erbjuder detox, måltidsplanering och coachning på hur man förbättrar tarmhälsa.

Hon delar regelbundet med sig av tips och tricks kopplat till ämnet, och i den ett specifikt videoinlägg tipsar hon om sitt ingefärahack.

– Den inte bara håller SÅÅÅ mycket längre, det är dessutom stor skillnad på rumstempererad ingefära och fryst när du använder den till matlagning. Låt mig visa, säger hon inledningsvis.

Annons

Så slipper du att ingefäran trådar sig

Det kan verka konstigt att förvara rotfrukter i frysen, men faktum är att det är så smart. Iris fortsätter med att förklara varför i sitt inlägg på Instagram.

– Ingefära som förvarats i rumstemperatur är väldigt trådig när du river den. Men när du river fryst ingefära får du ett väldigt jämnt och icke-trådigt resultat, säger hon och visar upp den enorma skillnaden i kameran.

Trådig rumtempererad ingefära till vänster i bild. Icke-trådig, riven och fryst ingefära till höger. Foto: Instagram/@life.with.iris.king

Iris fortsätter:

– Det påverkar inte ingefärans hälsofördelar eller näringsinnehåll, det gör den bara mycket mer lättarbetad.

Vi kan knappt tro våra ögon! Se hela Iris videoinlägg här nedan:

Annons