Lästips:NYTT! Korsord Husmorstips Städning Återbruk Huskurer Städa med bikarbonat

Se upp! Hypeade städtipsen som du inte ska falla för

28 okt, 2024
author Louise Wibergh Lenti
Louise Wibergh Lenti
Stockfoto
Det finns många tips och tricks ute på nätet för hur du ska rengöra ditt hem. Vissa tips kan däremot ge motsatt effekt och förstöra dina ytor. Städälskaren Kevin, som ligger bakom kontot Kevins Kvadratmeter, reder ut vilka fällor du inte ska falla i.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så rengör du köksvasken busenkeltBrand logo
Så rengör du köksvasken busenkelt

Sociala medier har gjort det möjligt för oss att ta del av otroliga mängder information och tips från världens alla hörn – bara en simpel svepning med tummen bort.

För det mesta är det fantastiskt men ibland kan felaktig information spridas med vinden. När det kommer till städtips kan det här resultera i dåliga resultat och repiga ytor. Som tur är finns det städfantaster som guidar oss i djungeln av tips. En av dem är Kevin Florström som i en video delar med sig av tre städfällor som vi bör undvika.

Städfantasten Kevinskvadratmeter

Kevin Florström är 28-åringen som står bakom städ- och inredningskontot @kevinskvadratmeter på Instagram och TikTok. Kevins konton klättrar snabbt i populäritet och när man klickar in på hans profiler är det inte svårt att förstå varför. Han älskar städning och fokuserar på korta videos där han ger tips och tricks som är enkla att följa.

Annons

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Hans mål med sitt innehåll är att sätta stopp på fördomen att städning är tråkigt.

– För det är ju faktiskt skitkul! säger han i en intervju med Leva&Bo.

Städtipsen du inte ska falla för

I en video på TikTok delar Kevin med sig av tre städtips på saker som vi inte ska göra:

1. Den populära rengöringspastan Pink Stuff har många bra användningsområden och har blivit en populär produkt för att få bort ingrodda fläckar på till exempel kastruller eller i badrummet. Man ska däremot inte använda rengöringspastan på spishällen eller i diskhon då den innehåller små korn som lätt kan göra fula repor.

2. Vissa förespråkar att man kan använda olivolja för att rengöra rostfritt stål. Kevin menar dock att matfettet samlar damm och på sikt förstör ytan. Han förespråkar istället att vi ska använda ättikarengöring och ger ett recept på en enkel blandning som går att göra hemma.

Annons

3. Det tredje tipset är mer av en minnesregel. Fönsterputs rengör inte glaset på djupet utan putsar dem. Det är därför viktigt att komma ihåg att rengöra fönstret innan du tar fram putsen. Annars kommer du bli besviken med resultatet.

Se hela Kevins video här!

Annons