Lästips: Husmorstips Städning Återbruk Huskurer Städa med bikarbonat

Oslagbara "dammsugarhacket" som får hemmet att dofta magiskt!

22 okt, 2024
author Louise Wibergh Lenti
Louise Wibergh Lenti
Stockfoto
Att ha ett väldoftande hem behöver inte vara en dyr historia. Byt ut de exklusiva doftoljorna och få samma effekt med dammsugaren tack vare det här smarta husmorstipset!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tove testar #3 – Går det att ta bort repor med en valnöt?Brand logo
Tove testar #3 – Går det att ta bort repor med en valnöt?

Om du haft samma dammsugare ett tag vet du att de ibland riskerar att lukta lite unket eller bränt av det smuts och damm som samlats in och värmts upp. Hemmet får tack vare det inte fullt den fräscha doft som man kanske önskar vid en snabb städning.

En elektrisk luftfräschare fylld med härlig doftolja kan vara en lösning på problemet – men det tenderar att bli dyrt i längden. Prova istället det här smarta husmorsknepet och njut av ett väldoftande hem för en billig peng!

Vaniljsocker – inte bara till bakning

Som så många andra smarta knep behöver du inte sträcka dig längre än till skafferiet för att hitta lösningen till ditt problem.

Den här gången är det vaniljsockret som kommer till undsättning.

Det enda du behöver göra är att strö några matskedar vaniljsocker över golvet och sedan suga upp det med dammsugaren. Vaniljsockret absorberar då alla andra dofter och kvar återstår bara en magisk doft av söt vanilj!

Annons
Få ditt hem att dofta av ljuvlig vanilj med hjälp av dammsugaren! Stockfoto

Andra luftrenare från skafferiet

Om vanilj inte är doften för dig finns det andra lösningar som kan hjälpa dig att få bort dålig lukt i hemmet.

Vaniljsockret kan med fördel bytas ut till kanel för en lite mer höstig doft. Är du enbart ute efter att neutralisera en dålig lukt passar bikarbonat bättre.

Sedan är det såklart bara fantasin som sätter gränserna. Du kan prova dig fram och dammsuga upp de dofter som du tycker bäst om. Kanske är det lite torkad lavendel som blir favoriten eller rester från den där goda handtvålen som bara har några kanter kvar?

Lycka till och njut av ditt väldoftande hem!

Annons