Lästips:NYTT! Korsord Husmorstips Städning Återbruk Huskurer Städa med bikarbonat

Oväntade men smarta husmorstipsen med Coca-Cola

26 okt, 2024
author Louise Wibergh Lenti
Louise Wibergh Lenti
Stockfoto
Läsk må vara gott att dricka men det finns faktiskt en mängd olika användningsområden för den bubbliga drycken. Här listar vi några smarta husmorstips på hur du enkelt kan använda Coca-Cola när du städar hemma.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så rengör du ugnsluckan på nolltidBrand logo
Så rengör du ugnsluckan på nolltid

Coca-Cola är ett av världens mest kända varumärken och det anses vara en svår uppgift att hitta någon som inte känner igen den ikoniska vita texten mot den röda bakgrunden. Drycken har funnits sedan 1886 och går idag att hitta i mer än 200 länder.

Förutom att läsken är omåttligt populär att dricka finns det många andra populära användningsområden för den. Här kommer några riktigt fiffiga husmorstips för att underlätta städningen där hemma!

Städa med Coca-Cola i badrummet

Syran i Coca-Cola är så pass stark att den är en hejare på att lösa upp smuts.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Om toaletten är ofräsch och du vill få den ren utan att behöva göra grovjobbet själv är det bara att hämta läsken. Se till att få bort så mycket vatten som möjligt ur vattenlåset och häll sedan ner en stor flaska Coca-Cola i den. Låt läsken sedan få stå och dra i minst en timme men ju längre desto bättre. Därefter kan du enkelt skrubba och spola rent.

Har kaklet på badrumsgolvet drabbats av ingrodd smuts kan du enkelt hälla en burk Coca-Cola över det, låta verka några minuter och sedan rengöra golvet som vanligt.

Städa med Coca-Cola i köket

Få saker kan vara så irriterande som att försöka få rent ett ingrott ugnsgaller. Städexperten Marléne Eriksson har hittat en enkel lösning till problemet som hon tipsat om vid flertalet tillfällen:

Annons

Lägg ditt galler i Coca-Cola över natten. Ta sedan en folieboll och gnugga gallret så ska du se att det blir skinande rent igen!

Även sönderbrända pannor och kastruller kan räddas av läsken. Häll i Coca-Cola i pannan och koka. Det ska ta bort alla fläckar.

Tvätta pengar och smycken med Coca-Cola

Gamla mynt kan bli riktigt lortiga och kännas som en smittohärd i plånboken eller jackfickan. Prova att tvätta dem med Coca-Cola så ska du se att de skiner som om de vore nya igen.

Det här tipset ska även fungera på silversmycken. Lägg smycket i ett glas med Coca-Cola, borsta av försiktigt med en tandborste och skölj noga med vatten. Det rekommenderas dock inte till exklusiva smycken som innehåller juveler.

Annons