Lästips: Pyssel med papper Pyssel för barn Skapa med lera Förvandla dina loppisfynd

Knyt en nyckelring – enkelt och snabbt pyssel

10 okt, 2024
En nyckel och en nyckelring med knutna snören i bladmotiv.
Nyckelringen är lika snygg som praktisk! Foto: Pia Winther
Vi har nog alla knutit band och nyckelringar när vi var små. Men med fina snören i naturliga färger är den knutna nyckelringen återigen aktuell och smart som aldrig förr.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Dekorativa stenar – makramé av rottingbandBrand logo
Se också: Dekorativa stenar – makramé av rottingband

Nyckelring med bladmotiv

Material: Snöre, nyckelring, sax, tejp.

Så gör du

1. Klipp 1 snöre á 50 cm. Vik snöret på mitten och för de två ändarna genom nyckelringen och tillbaka genom luckan för att bilda 1 slips/knut. Tejpa gärna fast nyckelringen på ett bord där de 2 snörena sträcks ut och ev också tejpas.

2. Klipp 32 bitar á 14 cm knytsnöre.

3. Vik 1 snöre på mitten och placera den från vänster och horisontellt under de 2 mittersta snörena. Vik nu ytterligare 1 snöre och placera den från höger och horisontellt över de 2 vertikala snörena. För ändarna (av de 2 vikta snörena) på vardera sidan av de mellanliggande snören genom öglorna och dra för att bilda 1 knut. Dra åt ordentligt.

Annons

4. Upprepa steg 3, men växla nu sida så att det nedre vikta snöret kommer från höger och toppen från vänster. Fortsätt tills det inte finns fler snören kvar.

5. Separera trådarna på snörena så att de börjar fransa. Klipp fransarna till en bladform. Trimma bladet så att det smalnar av till en spets och har mjukare kanter.

Beskrivning: Marlene Vinther

Annons