Lästips:NYTT! Spel Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Marie Mandelmann: Vi har roligt tillsammans

10 feb, 2017
author Henrik Högström
Henrik Högström
Marie Mandelmann om relationen till Gustav Mandelmann: Vi har väldigt roligt ihop.
Mandelmanns gård på Österlen har blivit en oväntad tittarsuccé. Ett program som berör alla från truliga tonåringar till vinterdeppade mormödrar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Livet går sin gilla gång på Mandelmanns gård på Österlen. Lammen släpps ut på grönbete, tomaterna tas om hand och Marie slänger in en pizza i stenugnen. Det är sensommar i TV-rutan men vinter i verkligheten. Marie Mandelmann berättar att ”försäsongen” på gården innebär renoveringsarbete och sådd av tomatfrön bland annat.

– Sedan börjar odlingssäsongen, säger Marie Mandelmann.

Familjen lever långt från bruset därute men har ändå förstått att programmet berör tittarna. Bland annat genom reaktioner och kommentarer på sociala medier.

Lyfter deppade

Marie Mandelmann berättar att många av kommentarerna handlar om att programmet är positivt och skänker livsglädje i mörka tider.

– Det var någon som hade varit djupt deprimerad och kände sig lyft av programmet. Nu var hon rädd att det inte skulle bli någon säsong till: ”Hur ska jag då klara mig?”, säger Marie Mandelmann som berättar att livet på gården verkar attrahera alla åldrar.

Hon har fått höra om barn som byggt gården i lego och vill att föräldrarna ska laga maten i serien. Samtidigt kommer frågor från tonåringar som undrar om de kan få komma ut till gården och hälsa på.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

– Det är jätteroligt att det är ett program som alla kan få ut någonting av. Så enkelt. Att bara vara på en gård.

Livet på gården innebär att makarna kan tillbringa hela dagarna tillsammans. Något som alla par kanske inte skulle klarat.

– Men vi har väldigt roligt tillsammans, säger Marie Mandelmann.

Annons

– Men är det en sådan dag att man vill jobba för sig själv är gården åtminstone så stor att det inte är några problem att gå undan och hitta på ett eget projekt. Det är inte så att man går omkring och håller varandra i handen hela tiden.

Ingen press

Känner ni någon press på er att leverera livslust?

– Nej, vi är väl precis som alla andra att det går upp och ner. Men vi är som vi är  vi är och det är ju kul om tittarna känner så.

Med tanke på programmets terapeutiska effekt. Blir det fler säsonger?

– Det vet vi inte än.

Men hur går det då för den deppade tittaren som blivit upplyft?

– Ja, precis!

Läs också:

Mandelmanns gård: Gustav och Maries kärleksdag

Kärleksmötet på Mandelmanns gård: Lite matchmaking

Mandelmanns kärlekshistoria: Så träffades de!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons