Leif GW tittar närmare på Palmemordet i Veckans brott
En stor del av programmet ägnas åt mordet på Olof Palme inför den stundande årsdagen. Leif GW Persson funderar på om paret Palme kanske varit förföljda av en eller flera gärningsmän redan tidigare på kvällen när de lämnade bostaden för att gå på bio.
Jakten på mördaren fortsätter
Vi har även träffat Palmeutredningens förundersökningsledare Kerstin Skarp för att höra hur utredningen går idag.
Camilla Kvartoft hälsar på dem som kanske har det farligaste polisarbetet, de som tar hand om misstänkta bomber. Utöver detta blir det Fråga Leif och en titt på några aktuella fall
Veckans brott: Tisdag 24 februari, kl 21.00 i SVT.
Fakta Palmemordet:
Palmemordet kallas mordet på Sveriges statsminister Olof Palme som skedde klockan 23:21 fredagen den 28 februari 1986 då han sköts till döds i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan i centrala Stockholm.
Efter mordet följdes i Palmeutredningen ett flertal spår, däribland ”PKK-spåret”, ”33-åringen” och ”Sydafrikaspåret”, som dock inte ledde till något konkret genombrott. I december 1988 anhölls Christer Pettersson som misstänkt för mordet, och denne dömdes också i juli 1989 av Stockholms tingsrätt som skyldig, men frikändes därpå av en enig hovrätt i november samma år. Misstankarna mot Pettersson kvarstod dock och resning begärdes av riksåklagaren i december 1997, men avslogs av Sveriges högsta domstol den 28 maj 1998. Sedan dess har inga genombrott i spaningsarbetet skett och ingen misstänkt har åtalats; detta trots att 130 personer har erkänt mordet och att utredningen kring det är en av världens mest omfattande.
Källa: Wikipedia