Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Lär dig baka pepparkakor som Mandelmanns

31 okt, 2017
author Minna Wallén-Widung
Minna Wallén-Widung
Mandelmanns lär ut sitt pepparkaksrecept i TV4.
Dagarna före jul sänder TV4 en julspecial med tittarfavoriterna Marie och Gustav Mandelmann på Mandelmanns gård. "Man får ta del av goda recept som vi brukar göra till jul, och så blir det lite julpyssel", säger Marie Mandelmann om programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För paret Mandelmann på gården Djupadal i skånska Rörum är det bråda dagar. Inspelningarna av den andra säsongen av Mandelmanns gård är i full gång. Precis som i den första säsongen får tittarna följa livet på landet från tidig vår till sen höst.

– Det är ganska unikt, det är sällan program filmas under så lång tid, säger Marie Mandelmann.

Mandelmanns med ett får och en höna.
Foto: Cecilia Möller/TV4

Just nu håller paret på att förbereda sig inför den kallare årstiden.

– Vi ska klippa fåren och alla djur stallas in inför vintern. Och så håller vi på att sätta vitlöken.

Säsong två av Mandelmanns gård har premiär andra veckan i januari nästa år. Men tittarna får återse sina favoriter tidigare än så. Den 19 december sänder TV4 en julspecial med paret Mandelmann.

Bjuder på mandelpepparkakor

Hos paret Mandelmann är det viktigt att alla gårdens invånare får ta del av julstämningen. Gustav tar en tur bland djuren och ser till att de får lite extra julgott att äta. Han delar ut äpplen, nötter och andra godsaker samtidigt som hönorna får flytta in i värmen liksom fåren. Också hundarna Saffran och Siri får komma inomhus.

Dessutom lagar Marie och Gustav massor av julmat. Marie delar med sig av sitt bästa recept på pepparkakor med mandel och gör en värmande äppelglögg på årets äppelmust. Och så blir det ”stort ståhej” när julkorven ska stoppas, enligt TV4.

Utlovar julpyssel

Marie Mandelmann utlovar en härlig stämning i tv-rutan den 19 december.

– Man får ta del av goda recept som vi brukar göra till jul, och så blir det lite julpyssel, säger hon.

Mandelmanns firar sina Kristaller.
Foto: IBL Bildbyrå

Den första säsongen av Mandelmanns gård blev en riktig succé och paret prisades rejält när branschpriset Kristallen delades ut i början av september. De segrade i hela tre kategorier och fick ta emot pris för såväl årets program som årets livsstilsprogram och årets tv-personligheter.

Annons

– Det är helt overkligt! Från jord till kristaller. Vi är ju bara som vi är. Det är fantastiskt, sa Marie Mandelmann efteråt till Aftonbladet.

”Kan göra mycket på en balkong”

Paret slog bland annat Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso i två av kategorierna. Efteråt gjorde sig Bianca lustig över paret i ett klipp på Youtube.

– Vi kanske ska börja lukta på träden och prata med dem? Och vara ekologiska och döda våra egna höns, så att vi vinner en Kristall. Som Mandelmannarna, säger hon i videon.

Men sedan dess har tv-personligheterna slutit fred. Mandelmannarna skickade nämligen ett exemplar av sin bok Självhushållning på Djupadal till Bianca med hälsningen ”Hej Bianca! Man kan göra mycket på en balkong! Lycka till med din nya lägenhet och lycka till i livet! Ps. Hälsa mamma!”.

Mandelmanns gård julspecial: 19 december på TV4

Läs också:

Klart! Mandelmanns blir årets julvärdar i TV4

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons