Lästips:NYTT! Korsord Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Livet med katt Julpyssel Novent Trädgårdskalender November

Ernst baconknep till julskinkan: ”Väldigt gott”

21 dec, 2017
author Helena Sjögren
Helena Sjögren
I Jul med Ernst bjuder Ernst Kirchsteiger på sin speciella julskinka, klädd i bacon.
Julskinkan har en självklar del på julbordet. I Jul med Ernst väljer Ernst Kirchsteiger att tillföra en något oväntad ingrediens – bacon. "Det kommer nog bli väldigt, väldigt gott", säger han i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ernst Kirchsteiger förenar bacon och julskinka

I Jul med Ernst ser Ernst Kirchsteiger till att fixa de sista detaljerna på julbordet.

En leende Ernst Kirchsteiger i Jul med Ernst på TV4.
Ernst Kirchsteiger. Foto: Cecilia Möller/TV4

Gös från Hjälmaren, pastej, saftiga köttbullar på fläsk men även ett vegetariskt alternativ med rödkålshuvud.

Men Ernst Kirchsteiger passar även på att laga årets julskinka – men med en liten twist.

Ernst Kirchsteiger förbereder bacon till julskinkan i Jul med Ernst på TV4.
Foto: TV4

Skinkan som Ernst använder är redan rimmad och kokt. Han börjar därför med att skära bort svålen.

Annons

– Det är förstås en smaksak om man vill ha den helt fettfri eller om det får finnas kvar lite grann. Jag tycker att det är gott om det finns kvar lite – särskilt när man ska griljera den. För då kommer den att hamna i grillen och en del av det här fettet kommer att lösas upp och sippra ner i köttet. Annars kan det lätt bli ganska tråkigt, säger Ernst Kirchsteiger i programmet.

Griljering med torkade örter

Till själva griljeringen använder Ernst senap, honung och äggvita. Sedan tillsätter han torkad persilja, timjan, oregano och körvel innan ströbrödet åker i.

Ernst Kirchsteiger klär julskinkan i bacon i Jul med Ernst på TV4.
Foto: TV4

När hela skinkan är täckt med griljering är det dags för en avslutande detalj – bacon. Ernst Kirchsteiger väljer att klä in skinkan i alspånsrökt långbacon. Med hjälp av baconet gör han ett flätat mönster.

– Det här är spännande, för här kommer det att tillföras en rökt smak till den här skinkan så att själva ytan kommer att bli lite krispig och rökt. Sedan har vi sältan från den rimmade skinkan på insidan. Det kommer nog bli väldigt, väldigt gott.

Annons
Den färdiga julskinkan med bacon i Jul med Ernst.
Foto: TV4
Annons