Kapris av krasse – recept
20 jul, 2018
Marcus Alm
Ta tillvara på din krasses fröer med detta recept på fräsch krasse-kapris. Eftersom det ofta blir mängder av fröer från en planta är det enkelt att plocka och göra kapris av dem.
Annons
Kapris av krasse
Krasse är inte bara en trevlig ettåring, utan också en ätlig växt. Både blommor, blad och frön kan användas i köket. Inlagda krassefrön blir goda som kapris!
Krassekapris
Du behöver
1 liten burk
1 dl gröna krassefrön
Lag till kapris
2 tsk salt
Annons
2 dl vatten
1 dillkrona
2 tsk strösocker
½ dl ättiksyra (24%)
1 nypa torkad dragon
Så här gör du krasse-kapris
Skölj och rensa krassefröna.
Koka fröna halvmjuka i saltat vatten, 2–3 minuter. Sila av och lägg dem i en glasburk.
Mät upp alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka upp.
Häll den heta lagen över de kokta krassefröna i burken. Låt stå svalt i tre dygn.
Ta bort dillkronan och sila ner lagen i en kastrull. Koka upp lagen igen. Lägg krassen i små, rena varma glasburkar och häll över den nykokta lagen. Förvara svalt.
Av Anette Brunsell
Läs också: 24 växter som trivs ihop – Lyckas med samplantering
Annons