Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Oscar, 6, hittade två flaskposter på samma gång

01 feb, 2022
author Louise Werner
Louise Werner
Oscar och Alice Flaskpost
Oscar och hans syster Alice visar stolt upp de båda flaskposterna.
Oscar och hans pappa kollade läget på stranden i Lomma efter stormen Malik. Då dök något oväntat upp i strandkanten – nämligen två flaskposter! Den ena så gammal som 26 år.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I 26 år hade budskapet färdats till havs i en pet-flaska, med sin startpunkt i sydvästra Danmark. ”Denne flaske-post er lavet 31/8 - 95 i Esbjerg havn”, stod det i en av flaskorna. Den andra flaskan visade sig innehålla ett brev på tyska.

Läsare hörde av sig

Efter att Sydsvenskan hade publicerat artikeln i söndags kväll, hörde läsaren Wolfgang Gerlach av sig och han hade tittat lite extra på just det tyska brevet i ett bildbehandlingsprogram och kommit fram till att det var skrivet av ett barn som var på semester med sin mamma i Zingst vid den nordtyska kusten. Av brevet framgick också att barnet gärna ville att någon skulle skriva tillbaka.

Om Alice eller Oscar kommer att skicka i väg något svar på brevet återstår att se.

Vi får se lite framöver om det kommer något svar från Danmark, säger Andreas. Även danska BT har uppmärksammat händelsen så det skulle ju kunna vara att någon kommer att svara, säger han.

Att båda flaskposterna hittades med bara några meters avstånd, tror Andreas kan bero på att det var översvämmat precis där i närheten så att en massa tång och vatten hade samlats på ett ställe.

En märklig slump

Såklart var det en lite märklig slump, säger han.

Oscar Persson Jacobsson och pappa Andreas Persson bestämde sig för att vänta med att öppna flaskposten tills de kommit hem, så att de kunde visa upp den för storasyster Alice Persson Jacobsson, 11.

Se också: Sveriges finaste sandstränderBrand logo
Se också: Sveriges finaste sandstränder

Mamma Malin Jacobsson säger att hon tror barn kan ha lättare att hitta flaskpost eftersom de ofta tittar ner i marken och har en förkärlek för att plocka upp grejer.

– Det är första gången jag är med om att hitta en flaskpost, säger Andreas.

Annons