Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Syskonen som föddes på exakt samma klockslag och datum ”Helt otroligt”

23 feb, 2022
author Louise Werner
Louise Werner
Rebecka Melker Matilda
Rebecka födde syskonen på exakt samma dag och klockslag - med sju år emellan.

Som tvillingar - men med sju års åldersskillnad. Den 30 november 2014 klockan 05.10 föddes lille Melker. Exakt sju år senare ligger hans mamma Rebecka Hermansson åter på BB. På precis samma klockslag föds Melkers lillasyster Matilda.


För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Rebecka Hermansson, 31 år från Hagfors har punktliga barn. Melker är idag dryga sju år och han föddes på exakt planerat datum. Två år efter Melker, kom hans lillasyster Maja, även hon på den precisa dagen som var beräknad för födseln.

Så när Rebecka väntade sitt tredje barn förra året, en flicka, var hon ganska övertygad att även hon skulle komma på utsatt dag.

Så blev det - nästan. Flickan Matilda kom inte på utsatt dag, men hon lyckades med konststycket att födas på exakt samma tid och dag som sin storebror Melker.

Rebecka
Mamma Rebecka Hermansson har fått punktliga bebisar.

– Det gick sju år mellan födslarna, men lillasyster hade bra tajming, säger Rebecka.

Se också: Svenska Hollywoodfruarnas barn - 13 år efter premiärenBrand logo
Se också: Svenska Hollywoodfruarnas barn - 13 år efter premiären

– Jag sa bara ”Va? Men det är ju samma tid som Melker”, när sköterskan berättade den exakta tiden. Jag kunde inte tro att det var sant.

– Reaktionen från min man Jimmy var likadan. Han blev också extremt förvånad och tappade hakan helt.

Barnmorskan var också väldigt förvånad, ingen i personalen på Karlstad sjukhus hade varit med om det förut.

– De hade varit med om att syskon föds på samma dag, men inte att de föds på exakt samma klockslag, berättar Rebecka. Jag har också själv googlat på ämnet, men inte heller hittat att det skulle ha hänt förut att syskon föds på exakt samma klockslag.

Matilda
Matilda föddes på exakt samma klockslag och dag, som sin storebror.

Planerad till den 1 december

Egentligen skulle Matilda födas den 1 december, men eftersom Rebecka inte kände av bebisen i magen lika mycket som innan, fick hon åka in till sjukhuset med sin man Jimmy redan den 29 november. Väl på plats gjordes en hinnsvepning för att kolla att allt var okej, och sedan dröjde det inte många timmar förrän hon var tillbaka på förlossningsavdelningen.

Glad lillebror

Lillebror Melker ville ju egentligen vara ensam om sin födelsedag, så när vi berättade att hon kanske skulle komma på samma dag, var hans reaktion först lite sval, säger Rebecka.

– Men sedan när lillasyster hade kommit, och vi berättade det för honom, blev han jätteglad och tyckte det var bra att hon hade kommit på ”hans” dag.

– Han är så stolt över sin lillasyster.

Annons