Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Livet efter skilsmässa Föräldraskap

Pernilla: Min syster
stal min familj

07 sep, 2024
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Min lillasyster var snygg men bortskämd. När hon blev arbetslös erbjöd jag henne att bli vår barnflicka. Det gick bra. Till en början …
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 typer av otrohetBrand logo
Se också: 5 typer av otrohet

När jag var 14 år fick mina föräldrar ett sladdbarn, ett sätt att försöka rädda äktenskapet.

Maria blev snabbt en bortskämd unge som jag och min bror tvingades sitta barnvakt åt. Både mamma och pappa var uppe i sina karriärer och hade inte mycket tid över.

Det fanns stunder då jag tyckte synd om Maria för det. När jag blev vuxen försökte jag fortfarande ta hand om henne och när jag gifte mig med Micke och skaffade familj var hon ett naturligt inslag i vår vardag.

Min syster var aldrig ambitiös i skolan, och gick ut gymnasiet med urusla betyg. För att hjälpa lät jag henne följa med Micke och mig till London som barnflicka.

Micke blev erbjuden ett bankjobb där och även jag lyckades få en tjänst på filialen i London. Barnen var då tre och fem år. Maria var väldigt entusiastisk när jag erbjöd henne att följa med, men det tog tid innan hon förstod att vi krävde något i retur.

Rubrik

De första veckorna var hon mest ute och festade med kompisar som hon hittade via Facebook. Det hände att jag själv var tvungen att stanna hemma från jobbet för att Maria inte kom hem på natten.

Först när jag hotade med att skicka hem henne skärpte hon sig. Plötsligt förändrades Maria.

Från att alltid ha varit ute och festat satt hon nu hemma med oss i soffan. Jag förstod ingenting men var glad. Micke ansträngde sig för att få henne att trivas. De satt ofta och pratade och det hände att jag var den av oss tre som först sa god natt.

Annons

En dag i början av december hände det som skulle förändra allt. Jag blev magsjuk på jobbet och slängde mig i en taxi hem.

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Barnen skulle vara med en annan familj den dagen och Maria hade ledigt för att åka och simma. Jag tog mig direkt till toaletten när jag kom in, och där blev jag kvar tills jag hörde ljud från sovrummet.

Jag blev iskall vid tanken på att inte vara ensam hemma. Jag hann inte ta mig särskilt långt förrän jag stötte på min man med bara ett lakan om höfterna.

– Vad gör du hemma? frågade han med dum min. Ska inte du vara på jobbet?

Sedan tog det inte lång tid för mig att lägga ihop två och två. Jag behövde bara gå förbi Micke, in i vårt sovrum för att se min egen lillasyster naken i min säng. Det var alltså hennes tack.

Micke och Maria bor fortfarande i London medan jag och barnen flyttade hem. Jag ringde min förra chef och fick tillbaka mitt gamla jobb. Jag orkar inte vara bitter över det som hänt och jag orkar inte hata min syster.

Däremot kan jag hata min exman. Jag är säker på att det inte kommer att hålla mellan dem. Men ångrar han sig kan han inte komma tillbaka till mig.

Annons