Lästips: Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Maria: Hans snarkningar satte fart på sexlivet igen

27 nov, 2023
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Medelålders man och kvinna ligger under ett täcke.
Hans snarkningar störde vårt samliv och min nattsömn.
När han sedan föreslog att vi skulle ha två olika sovrum blev jag först lite stött, men det visade sig vara det bästa beslutet för oss.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova medBrand logo
Se också: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med

Efter att barnen hade flyttat hemifrån blev det lugn och ro hemma. Åtminstone tills på kvällen när min man hade somnat, för då började han snarka så högt att taket nästan verkade lyfta sig.

Även om jag försökte sticka en armbåge i hans sida, skaka om hans axel och använda öronproppar, var det omöjligt för mig att somna.

Vanligtvis slutade det med att jag gav upp, tog med mig mitt täcke till soffan och och la mig där. Jag vaknade helt slut av sömnbristen på morgnarna.

Han föreslog att vi skulle ha två olika sovrum

När han föreslog att vi skulle lösa problemet genom att börja sova i separata rum blev jag ännu mer irriterad på honom. Vårt sexliv var inte särskilt aktivt sedan tidigare, och om vi inte längre sov i samma säng skulle det verkligen försvinna.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Men kanske, sa min man, skulle detta med varsitt sovrum i stället kunna sätta mer fart på oss när det gällde det? Jag tvivlade, men gick med på att försöka i en månad.

Vi rensade ett av barnrummen och inredde mitt sovrum i den motsatta änden av huset. Nu kändes det konstigt att vi kysste varandra godnatt i hallen och sedan försvann till varsitt rum, men jag fick åtminstone min nattsömn.

Annons
Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Det dröjde inte länge förrän jag hade energi att göra mitt nya sovrum lite mysigt. Jag ordnade ett nytt sängöverkast och dekorativa kuddar på sängen. På kvällarna, när jag hade lagt mig, kunde jag läsa en bra bok och ha lampan tänd på sängbordet så länge jag ville.

Vi blev mer intima med varandra

Det dröjde heller inte länge förrän vi började vara mer flirtiga med varandra, komma med små antydningar och blinka fräckt åt varandra innan vi gick till våra respektive sängar. Våra godnattkyssar i hallen blev också längre.

Oavsett om vi hamnade i hans eller min säng snarkade han fortfarande lika högt, men det störde inte längre hans eller min nattsömn, för jag gick bara in i den andra sängen och sov.

Även om jag saknade att vakna i hans armar, föredrog jag att vara utvilad när jag steg upp. Av samma anledning har vi beslutat att behålla våra separata sovrum efter provperioden.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons