Lästips:NYTT! Spel Relationsproblem Vänner för livet Vår familj Föräldraskap Att leva med missbruk

Christina: Jag blev kär på äldre dar

04 okt, 2018
author Anonym läsarberättelse
Anonym läsarberättelse
Foto: Shutterstock/TT (arrangerad bild)
Christina var tveksam när hon träffade sin nye svärson Jonathan. Var det hans fel att hennes dotter skilt sig? Sedan träffade Christina hans pappa.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När min dotter berättade att hon och Kenneth skulle skiljas blev jag oerhört ledsen. Jag hade själv gått igenom en uppslitande skilsmässa från Carinas pappa många år tidigare och önskade henne verkligen inte att vara med om samma sak.

Skillnaden var att Carina var 17 år när hennes pappa och jag bröt upp medan hon själv har två små barn på fyra och sju år. Nu skulle de slussas runt mellan två hem.

Men det som chockerade mig mest var att anledningen till att de skulle separera var att min dotter hade träffat en annan man.

Carina var förälskad upp över öronen i en Jonathan som hon lärt känna via jobbet. Först trodde jag att det bara var en nyck som snart skulle gå över då jag tagit för givet att hon och Kenneth varit ett lyckligt par.

Det var först en kväll då vi åt middag bara hon och jag som sanningen rann ur henne. Vi drack lite vin till maten och plötsligt började hon berätta.

Ingen svärmorsdröm

Min svärson var tydligen inte alls den svärmorsdröm som jag velat tro.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Förutom att han var lat hemma spelade han bort stora summor av deras gemensamma ekonomi på olika nätkasinon.

Han satt oftast framför tv:n eller datorn och det hände nästan aldrig att han ville göra något med Carina och barnen.

Hon var rejält less på deras äktenskap och hade länge velat bryta upp. Varje gång hade han bett henne att stanna kvar. Allt skulle bli så mycket bättre.

En kväll övertalades hon av sina kollegor att följa med ut och ta en öl efter jobbet. När de senare bestämde sig för att gå vidare och äta pizza träffade de några kollegor från en annan avdelning. Bland dem fanns Jonathan.

Annons

Det hade tänt till mellan honom och Carina direkt. De hade mycket att prata om och det slutade med att det bara var de två kvar vid bordet. De andra hade dragit sig hemåt en efter en.

Vad som sedan skedde därifrån till att Carina tog ut skilsmässa vet jag inte så mycket om.

Charmig och glad

Jag var lite tveksam första gången jag skulle träffa Jonathan då jag inte kände mig helt bekväm i att mina barnbarn skulle bli skilsmässobarn på grund av honom. Men det visade sig att Jonathan var en mycket trevlig man.

Det dröjde inte länge förrän jag blev hembjuden till deras gemensamma lägenhet på middag. Vad jag inte visste var att jag inte var den enda gästen den kvällen.

Där fanns även Jonathans pappa som var änkling sedan flera år. En charmig man med nära till skratt.

Det blev en mycket trevlig middag. Precis som Carina och Jonathan den där kvällen på pizzerian satt Greger och jag kvar vid bordet och pratade så länge att vi inte märkte att värdarna ville gå och lägga sig.

Helgen därpå bjöd Greger ut mig på middag och sedan den dagen har vi gjort mycket roligt tillsammans.

Han får mig att skratta och han gör mig lycklig. Båda tycker vi om att läsa och sitter ofta uppe till sent för att diskutera en bok vi läst gemensamt.

Tänk så ödet kan vara ibland. Tack vare att Carina skilde sig träffade jag Greger. Vem hade trott att jag skulle kunna bli kär igen.

Annons