Leif Mannerström: Såsen står i centrum
5 snabba frågor till Leif Mannerström
Har du några knep för hur man gör helgmiddagen lite extra lyxig?
– Duka fint, gärna med tända ljus och fina blommor. Det är min hustru proffs på! Servera gärna en trerätters middag. Det behövs inga exklusiva råvaror men tillred med omsorg.
Vad bjuder du helst på när du får gäster?
– Jag bjuder gärna på en god drink med passande tilltugg som oftast intages i vårt kök där matlagning pågår samtidigt. Och vi pratar igenom vad som ska bjudas på tillsammans med gästerna.
– Jag inleder gärna med en god soppa och fortsätter med fisk eller kött där såsen står i centrum och med mycket grönsaker till. Sedan gärna en bit blåmögelost med ett litet glas portvin till och som dessert föredrar jag något med citrus.
Vem är din drömgäst?
– Min fru såklart!
Vad har du alltid hemma i kylskåpet?
– Ansjovis, dijonsenap, smör, tomatpuré, grädde, kapris, parmesan och pecorino-ost.
Vad är kriterierna för en riktigt bra helgmiddag?
– Fin dukning, vällagad mat och människor som trivs tillsammans.
Av Lina Lundström