Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Kungliga toppmötet ställs in – Monacos furstefamilj drabbad av corona

24 mar, 2020
author Helena Wiklund
Helena Wiklund
Kollage av Charlene från Monaco och Victoria från Sverige.
Den här veckan skulle vi få se kronprinsessan Victoria skaka hand med furstinnan Charlene av Monaco. Men på grund av rådande omständigheter ställs det kungliga toppmötet in.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Det var den här veckan som det skulle ha ägt rum – kronprinsessan Victorias tvådagarsbesök hos Monacos furstefamilj. Men krisen kom som alla vet emellan, och det kungliga toppmötet fryser sorgligt nog inne.

Men historien om Victorias inställda resa visar verkligen på vikten av att hålla sig hemma just nu. För tänk om hon hade åkt till Monaco där hennes värd furst Albert just nu befinner sig i hemmakarantän i Grimaldipalatset, smittad av coronaviruset och sjuk i covid-19.

Victorias möte med Monacos furstefamilj

Bakgrunden till resan var att Victoria skulle ha varit med under årets upplaga av Monaco Ocean Week. Det har ju blivit tradition att furstendömet samlar styrkorna till stöd för världens hav och nu skulle Monaco Ocean Week ha arrangerats för fjärde gången.

Kronprinsessan skulle ha fått sällskap av internationella forskare och havsexperter, alla med fokus på att rädda de marina ekosystemen. Detta eftersom Monaco – med sitt anrika Oceanografiska Institut – har en stolt tradition inom havsforskning som faktiskt går tillbaka ända till slutet av 1800-talet.

Foto: TT, Henrik Garlöv/Kungliga Hovstaterna

Läs mer om coronaviruset

Annons