10 kokböcker att fynda på bokrean
1. Härliga helg: Smarta menyer morgon, middag, kväll
ANNONS Anna Jonassen – 109 kronor, Lava förlag
Här bjuder ANNONS Anna Jonassen och ELLE mat & vin på smarta bufféer som passar morgon, middag, kväll. Förrätter, huvudrätter, efterrätter. Smårätter som kan kombineras eller ätas var för sig.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
2. Varje dag är en fest: Vinnare av Sveriges Mästerkock 2016
ANNONS Catarina König – 69 kronor, Bonnier Fakta
När en matfashionista lagar mat blir det ANNONS klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar. Här finns Catarinas recept för en lyckad middagsbjudning, med alltifrån fräscha drinkar, aptitretande mingelmat, goda förrätter, maffiga huvudrätter och söta desserter.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
3. Daniels matresa: 9 menyer från världens kök
ANNONS Daniel Lakatosz – 129 kronor, Lava förlag
I den här vackra kokboken, ANNONS Daniels matresa 9 menyer från världens kök, delar Daniel Lakatosz med sig av sina egna menyer från Japan, Spanien, Mexico, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen, Frankrike.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
4. Food Pharmacy
ANNONS Mia Clase & Lina Nertby Aurell – 89 kronor, Bonnier Fakta
Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av ANNONS Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Bloggen blev en bok som handlar om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
5. Mera vego: Mat för hela familjen
ANNONS Sara Ask & Lisa Bjärbo – 89 kronor, Ordalaget
Vad sjutton lagar man när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns ANNONS 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
6. Sweet spots of New York: Bakverk och sötsaker från New York
ANNONS Roy Fares – 89 kronor, Bonnier Fakta
Jakten på the sweet spots of New York! ANNONS Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
7. Clean cooking: Laga mat utan gluten och mjölk
ANNONS Elisabeth Johansson – 85 kronor, Bonnier Fakta
Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, och dessutom är det ANNONS fantastiskt fräscht och gott. Vad sägs till exempel om svartvinbärssmoothie med havremjölk, rödbetsburgare med avokado och groddar, en zucchinipasta med krabba i curry eller en glutenfri citronmarängpaj?
ANNONS Läs mer och köp boken här!
8. Condiments: Gör egen vinäger, harissa och hot sauce
ANNONS Caroline Dafgård Widnersson – 99 kronor, NoK Allmänlitteratur
Den här boken handlar om ANNONS hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
9. Smilla lagar glutenfritt: Favoritrecept och smarta tips
ANNONS Smilla Luuk – 69 kronor, Rabén & Sjögren
Smilla är tillbaka med uppföljaren till ANNONS Smilla bakar glutenfritt! Den här gången är det matlagning som står på schemat – för tänk vad många maträtter som på ett eller annat sätt innehåller gluten.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
10. Desserter: Din steg för steg-guide till lyckade efterrätter
ANNONS Tea Malmegård – 119 kronor, Bonnier Fakta
Desserter! är boken som gör att du kommer att få ANNONS restaurangklass på dina efterrätter. Gräddglass, äppelsorbet, bärpannacotta, chokladfondant, crème brûlée, sufflé och mycket mer.
ANNONS Läs mer och köp boken här!
Av: Rebecca Wictor
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin