Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Meteorologisk höst 2018 – 12 jackor som håller dig varm

25 sep, 2018
author Marcus Alm
Marcus Alm
Detta är hösten – och så skyddar vi oss från kylan hösten 2018
Efter en sommar av rekordvärme och skogsbränder samt grillförbud och vattenbrist är känslan att nu har hösten kommit med besked. Över hela landet har temperaturer sjunkit och och löven har börjat falla. Men när är det egentligen meteorologisk höst? Vi har listat 12 jackor och kappor i alla prisklasser som håller dig varm i höst.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Meterologisk höst 2018

Enligt SMHI kommer hösten igång under september månad när högtryck byts ut mot lågtryck och regn och vind ersätter sol och bris. I praktiken innebär hösten att den tunna jackan hängs in – och den fodrade kappan plockas fram.

Mer specifikt räknas det som höst när medeltemperaturen är lägre än tio grader men högre än noll grader och efter den 1 augusti. SMHI menar dock att denna mätmetod främst fungerar när man ser på hösten över flera år.

För ett enskilt år säger man att hösten börjar när medeltemperaturen är mindre än tio grader fem dagar i rad. Den första av dessa fem dagar räknas då som årets första höstdag.

Normalt säger man att hösten infaller 16 augusti i norr (Kiruna), 29 september i Stockholm och så sent som 12 oktober i Malmö.

Självklart är det svårt att säga ”innan detta datum är det sommar, efter är det vår” och dessa datum ska tas med en nypa salt.

Så här undviker du kylan i höst:

Cocoon Jacka – Vinröd

1. Rött är rätt. Snygg v-ringad jacka från ANNONS Indiska. Läs mer och köp här.

Annons
Didriksons Parka – Svart

2. Slipp vindar. Stilren parka för den som vill hålla borta både vind och regn i höst från ANNONS Afound. Läs mer och beställ här.

Didriksons Parka – Olivgrön

3. Stretchig parka. Helt vind- och vattenavstötande, exklusiv parka från ANNONS Afound. Läs mer och beställ här.

Annons

Läs också: Trendiga bokstavstavlor vi klickar hem i höst

Kappa Nadira – Fuskpäls.

4. Kappa i fuskpäls. Kappa i ullblandning med snygg dubbelknäppning från ANNONS Ellos. Läs mer och beställ här.

Five Seasons Dunjacka

5. Tidlös dunjacka. Den vadderade dunjackan är perfekt på väg till jobbet i höst – eller varför inte i löpspåret? Säljs i två färger på ANNONS Afound. Läs mer och beställ här.

Annons
Fuskpäls Lovie

6. Härligt mjuk fuskpäls. Fuskpäls är hett i höst, och denna variant i snygg dubbelknäppning är helt rätt. Säljs på ANNONS Ellos. Läs mer och beställ här.

Lexington Quiltad Blå

7. Tidlös elegans. En snyggt quiltad klassiker från Lexington – perfekt för kalla höstdagar på ANNONS Afound. Läs mer och beställ här.

Annons
Jacka Lula

8. Asymmetrisk design. Den snygga jackan Lula i 100 procent polyester har en snyggt asymmetrisk dragkedja lite på sidan. Säljs via ANNONS Ellos. Läs mer och beställ här.

Kappa Lexie

9. Modern elegans. Det stora slaget på kappan skapar en helt unik look i trendigt rött. Från ANNONS Ellos. Läs mer och beställ här.

Annons
Moss Kappa Rosa.

10. Stick ut i höst. Under en grå och mörk höst kan man behöva en stor rosa kappa från ANNONS Indiska. Läs mer och beställ här.

Maxine Fuskpäls.

11. Lång fuskpäls. Trendig och snygg fuskpäls med dolda spännen från ANNONS Ellos. Läs mer och beställ här.

Annons
Rio Jacka Svart

12. Medellång jacka. De snygga vita detaljerna ihop med den svarta jackan skapar en helhet som känns helt rätt i höst. Från ANNONS Indiska. Läs mer och beställ här.

Källa: SMHI

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons