Lästips:NYTT! Spel Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Trädgårdskalender November Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

De är vidare från Melodifestivalens första deltävling

06 feb, 2021
author Johanna Svan
Johanna Svan
Danny Saucedo och Arvingarna i Melodifestivalen 2021
Danny Saucedo och Arvingarna tog sig direkt till final i Melodifestivalen 2021.
Melodifestivalen 2021 är igång! Och i den första deltävlingen var det Danny Saucedo och Arvingarna som tog sig direkt till final.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Melodifestivalen 2021 utan publik är igång. På förhand tippades Danny Saucedo och Arvingarna att ta sig vidare. Och precis så blev det också.

Se också: Hela startfältet i Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2021 – här är artisterna i första deltävlingenBrand logo
Melodifestivalen 2021 – här är artisterna i första deltävlingen

Vidare till mellofinalen från första deltävlingen:

Danny Saucedo

Danny Saucedo, 34 år gammal, var med i Idol på TV4 2006, där han blev den sjätte finalisten att slås ut. 2009 var han med i Melodifestivalen med gruppen E.M.D. med låten Baby Goodbye och 2011 deltog han med låten In the Club, som slutade tvåa.

2012 var Danny Saucedo åter med i Melodifestivalen med låten Amazing. I finalen kom han igen på andra plats efter Loreens Euphoria, som sedan vann hela Eurovision song contest.

2013 ledde Danny Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi. Senast Danny Saucedo var aktuell i Melodifestivalen var 2016 då han var med och skrev bidraget Youniverse till sin dåvarande flickvän Molly Sandén.

Nyhet!

Korsord, sudoku och spel

Klicka här för att spela

Arvingarna

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna; Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson började skriva låtar tillsammans. Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen och hamnade på sjunde plats i Eurovision. Senast tävlade de 2019 med I Do.

Annons

Finalen går av stapeln den 13 mars 2021.

Vidare till Andra chansen från första deltävlingen:

Lillasyster

Bandet Lillasyster består av medlemmarna Martin Westerstrand, Max Flövik, Ian Paolo Lira och Andreas Bladini. Lillasyster debuterade 2007 med albumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation. Sedan dess har bandet släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar för ”Bästa Hårdrock”.

Deras cover på Rihannas hit Umbrella gjorde att bandet fick en hel del uppmärksamhet runt om i världen.

Paul Rey

Malmöartisten, sångaren och låtskrivaren Paul Rey, 28 år gammal, debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten Talking in My Sleep som slutade på sjätte plats. Paul har samarbetat med Snoop Dog och har Quincy Jones som mentor. Den kommande EP:n Note To Her är inspirerad av ett helt nytt kapitel i Paul Reys liv; han blev nyligen pappa för första gången. Paul Rey var även med i Melodifestivalen 2020.

Andra chansen går av stapeln den 6 mars 2021.

Annons