Tina räkor lätt och smidigt - 3 olika sätt
17 jun, 2017
Johanna Svan
Här kommer tre olika sätt att tina frysta räkor, både långsamt för att behålla så mycket smak som möjligt och en snabbare variant, om det är bråttom.
Annons
Tre bra sätt att tina räkor:
1. Gott om tid: Lägg räkorna i en sil eller i ett durkslag och ställ i en skål. Låt stå i 30 minuter i rumstemperatur eller ca 3 timmar i kyl.
2. Lite snabbare: Bred ut de frysta räkorna på hushållspapper när de ska tinas. Då går det lite snabbare och all smaken blir kvar.Stort test: Här är de godaste frysta räkorna!Läs mer
3. Supersnabbt: Lägg räkorna i en sil eller i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Sjömatsfrämjandet har ytterligare en variant om du köpt frysta räkor med skal:
Tina räkor i kall lag
Till 1/2 kilo räkor görs en lag av 1/2 liter vatten, 1 1/2 msk salt och 2 tsk socker.
Blanda lagen i en skål tills salt och socker löst sig. Lägg ner räkorna och låt dem tina i lagen i rumstemperatur. Häll av lagen och skala som vanligt.
Annons