Superknepet för att slippa stänk när du vispar
Visst blir man trött när grädden skvätter åt alla håll utanför skålen? Diskbänken blir nerstänkt och kläderna blir vitprickiga. Ingen önskvärd situation när det vankas tårtkalas eller släktbjudning.
Men det finns ett enkelt knep för att slippa problemet. Med ett smart stänkskydd håller sig grädden kvar i skålen. Stänkskyddet fungerar som ett visplock och är även användbart för smet, sås och andra lättflytande produkter. Dessutom skyddar det små barns fingrar, som annars lätt kan hamna i skålen i jakt på ett smakprov.
Här är stänkskyddet som löser problemet
Både elvisp och stavmixer går lätt ner genom hålet, vilket gör stänkskyddet till ett ypperligt tillbehör till både bakning och matlagning. Det passar alla typer av bunkar och skålar upp till 30 centimeter i diameter, och är tillverkat av plast. Efter användning kan det enkelt diskas i maskin.
Läs mer och beställ det smarta stänkskyddet här (länk till Amazon)
Så vispar du grädde på bästa sätt
När du skaffat ditt stänkskydd är det dags att börja använda det. Följ dessa steg för bästa resultat.
- Börja med att välja en grädde med högre fetthalt. Om fetthalten är under 30 procent blir grädden svårvispad.
- Kyl grädden till 5°C, gärna i minst 12 timmar före vispningen. Kall grädde är mer lättvispad än varm.
- Trä visparna genom stänkskyddet och vispa långsamt med lätt lutad bunke.
- Vispa tills det går att bilda små toppar av grädden. Då är den färdig.
Elvisp
En stilren elvisp från Bestron Sweet med 6 hastigheter inklusive turbo.
ANNONS Den finns att köpa här.
Kan man frysa grädde?
Om du inte hinner använda upp all flytande grädde före sista förbrukningsdag går det bra att frysa den. Detta gäller både vispgrädde och kaffegrädde. Efter frysning kan du hälla den i matlagning, men den går inte att vispa. Ett tips är att frysa in som iskuber och sedan fördela dessa i maten.
Du kan även frysa in vispad grädde. Den kan dock bli lite torr, men får bättre konsistens efter omrörning.