Så snoppar du jordgubbar enkelt – bästa tipsen!
Det finns massor av tips för hur man både snoppar jordgubbar bäst och hur man får dem att smaka så gott som möjligt!
Knep när du snoppar jordgubbar
Om man inte vill använda händerna finns det ett par andra knep att ta till.
Sugrör
En metod många använder sig av. Tryck ett sugrör igenom jordgubben från undersidan för att ta bort mittenpartiet.
Skedar
Antingen en spetsigare grapefrukt-sked eller baksidan av en tesked fungerar utmärkt.
Potatisskalaren
Med potatisskalaren går det snabbare att snoppa än med händerna. Välj helst en "fast" potatisskalare så att du inte behöver hålla i den vassa delen.
Jordgubbssnoppare
Det finns speciella jordgubbssnoppare att köpa. Jordgubsnopparen tar smidigt bort bladet från jordgubbarna och gör dem redo att ätas utan kladd.
ANNONS Läs mer och beställ här.
Knep för fina och goda jordgubbar
Innan jordgubbarna ska ätas är det bäst att förvara dem osnoppade och svalt.
Skölj helst jordgubbarna innan de snoppas.
Ät jordgubbarna direkt efter de blivit snoppade.
Låt jordgubbarna stå framme ett tag innan servering, jordgubbar smakar bäst rumsvarma.
Om du ska frysa in jordgubbarna kan du skiva dem och sockra lätt innan du lägger dem i frysen.
Servera jordgubbarna i en fin dessertskål
Klassisk och vacker portionsskål för glass och jordgubbar, kanske med chokladsås?
ANNONS Läs mer och beställ här
Se också: Så odlar du egna jordgubbar