Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Spartips Livet med katt Nostalgi Gratis noveller

Så grillar du lax – utan att den bränner fast

24 maj, 2015
author Johanna Svan
Johanna Svan
Så grillar du lax utan utan att den fastnar på grillen.
Att grilla lax är inte alltid det lättaste. Men här kommer tre smarta knep för att undvika att laxen bränner fast på grillen när du grillar den!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så grillar du lax så den inte bränner fast på grillen:

Grilla laxen med skinnsidan ner

Behåll skinnet på laxfilén. Strö på rikligt med salt och andra kryddor som du gillar. Låt vila i 20 minuter. Grilla den först på ovansidan så att den får en fin yta. Vänd sedan och grilla klart med skinnsidan ner, med locket på, i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 50–55°C. Man kan också grilla laxen med skinnsidan ner från början. Då måste man ha locket på, eller göra ett lock av folie som läggs över laxen.

Gräddtricket för att lax inte ska fastna på grillen

Vänd bitar av lax utan skinn i grädde. Se till att bitarna täcks. Låt det mesta av grädden rinna av. Lägg på het grill. Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Citronbädd för att inte laxen ska fastna på grillen

Gör en bädd av citronskivor på grillen. Lägg på en bit lax utan skinn. Grilla 5–6 minuter på varje sida.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Källa: Norges sjømatråd

Foto: Scandinav

Annons