Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Huskurer Halloweenpyssel Kända brottsfall Livet med katt

Oväntade saker din hund kan äta från kylskåpet

16 okt, 2024
author Leone Milton
Leone Milton
Kvinna äter framför sin hund
Foto: TT/Shutterstock
Vilken människomat kan din hund äta? Långt ifrån allt i kylskåpet passar din fyrbenta älskling – men en del är faktiskt toppen för deras magar!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Superhunden Zak nosar upp knark och vapenBrand logo
Se också: Superhunden Zak nosar upp knark och vapen

Hundar har ätit människors matrester i tusentals år, men det betyder inte att allt är bra för dem. Så ska du sticka till en extra godbit eller dryga ut helfodret, se till att välja rätt mat från kylskåpet.

Här kommer en lista med nyttiga tips för din hund!

Banan

Banan innehåller bra grejer som vitaminer, mineraler och kalium – men också socker så mata med måtta.

Jordgubbar

Även jordgubbar innehåller massor av bra mineraler, vitaminer och antioxidanter, och har dessutom mindre socker i sig än banan.

Hundar tigger
Äta eller äta inte, det är frågan ... Foto: TT/Shutterstock

Äpple

Äpple går utmärkt att ge sin vovve men ta bort både skal och kärnhus. Andra frukter som också går bra att ge är apelsin, ananas och päron.

Annons

Hundars magar diggar broccoli!

Broccoli

Det går jättebra att ge din hund broccoli. Både huvudet, bladen och stammen. Broccoli innehåller en rad bra ämnen som järn, vitamin B12 och c-vitamin. Andra grönsaker som hunden också kan äta är vitkål, morot, sparris, tomat och ärtor.

Lax

God och bra mat för vovven från havet är lax. Lax är rikt på omega-3-fettsyror och protein. Undvik rökt lax och ha också koll på att laxen är färsk.

Lilla vovven trånar efter mattes mat. Foto: TT/Shutterstock

Havregrynsgröt

Havre ger mycket fibrer, kalcium och protein. Men skippa mjölken till gröten. Hundar kan visserligen dricka mjölk men de flesta har svårt att bryta ner laktos.

Kokt potatis

Ge aldrig hunden rå potatis eller potatis som blivit grön. Se också upp med stekt eller friterad potatis. Däremot går det fint med kokt och okryddad potatis. Då får din hund i sig både järn, magnesium och mycket annat nyttigt.

Ägg

Om du ger din hund kokt ägg så får hen i sig bra proteiner, även a-vitamin och andra nyttigheter finns i äggen. Undvik råa ägg.

Annons

Källa: Arken Zoo och Agria.



Annons