Krispigt bacon i ugn – 3 steg till PERFEKT resultat
03 sep, 2016

Vi lär dig göra krispigt bacon i ugn – helt utan att det skvätter!
Annons
Vi är många som älskar härligt krispigt bacon, men det kan vara svårt att få till den där perfekta konsistensen och sältan. Vi lär dig hur du gör för att få perfekt krispigt bacon.
Se också! Knepet: Så gör du köttbullar supersnabbt

Krispigt bacon i ugn – gör så här
- Sätt igång ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
- Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
- Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper innan du äter det.
Om du använder skivat sidfläsk behöver du eventuellt några minuter extra i ugnen eftersom skivorna är tjockare än vanligt bacon. Håll gärna lite extra uppsikt på köttet mot slutet när du gör krispigt bacon i ugn – alla ugnar fungerar olika!
Annons