Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Spartips Livet med katt Nostalgi Gratis noveller

Krispigt bacon i ugn – 3 steg till PERFEKT resultat

03 sep, 2016
author Sandra Palmqvist
Sandra Palmqvist
Så här lyckas du med perfekt krispigt bacon i ugn.
Vi lär dig göra krispigt bacon i ugn – helt utan att det skvätter!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är många som älskar härligt krispigt bacon, men det kan vara svårt att få till den där perfekta konsistensen och sältan. Vi lär dig hur du gör för att få perfekt krispigt bacon.

Se också! Knepet: Så gör du köttbullar supersnabbt

Så gör du köttbullar supersnabbtBrand logo
Så gör du köttbullar supersnabbt

Krispigt bacon i ugn – gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
  2. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper innan du äter det.

Om du använder skivat sidfläsk behöver du eventuellt några minuter extra i ugnen eftersom skivorna är tjockare än vanligt bacon. Håll gärna lite extra uppsikt på köttet mot slutet när du gör krispigt bacon i ugn – alla ugnar fungerar olika!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons