Godisremmar på bara 2 ingredienser – utan gelatin!
Godisremmar av hallon
Ca 15–20 remmar
400 g hallon (eller valfritt bär, t ex svarta eller röda vinbär, krusbär eller björnbär )
5 msk syltsocker
strösocker att rulla remmarna i
1. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och sätt ugnen på 50-60 grader.
2. Lägg bären i en kastrull och koka tills de börjar bli mosiga.
3. Sila bärmassan över en ny kastrull, använd gärna en sked och pressa mot bären så all vätska rinner igenom.
4. Blanda ner syltsockret i bärpurén.
5. Koka upp blandningen i cirka fem minuter medan du rör om då och då. Bred ut blandningen på bakplåtspappret och försök göra lagret så jämnt som möjligt.
6. Ställ plåten i mitten av ugnen, låt stå i cirka 1,5-2 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. När remmarna släpper från bakplåtspappret är de klara.
7. Strö över strösocker på båda sidor av remmarna. Klipp plattan i remsor och rulla ihop till rullar, förvara svalt.
Av Thowe Wagner
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.