Glutenfritt! Påskens godaste godis
Vit gräddlikörtryffel
ca 30–40 stycken
1 dl vispgrädde
2 msk smör
300 g vit choklad
2 msk Baileys gräddlikör
finrivet skal av 1 lime
ljust muscovadosocker
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner den så att den smälter. Tillsätt likör och limeskal. Låt halvstelna i kylskåpet i ca 2 tim. Forma tryffeln till ägg med två teskedar. Rulla i ljust muscovadosocker. Förvara dem i kylskåpet.
Påskägg med mintchokladcrisp
ca 16 påskägg
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
25 g smör
50 g nougat
100 g Marabou mintkrokant
2 dl krossade cornflakes + extra till garnering
rengjorda äggskalshalvor
Koka upp grädde och sirap i en kastrull och dra åt sidan. Bryt chokladen i mindre bitar. Skär nougaten i bitar. Lägg ner choklad, smör och nougat och rör tills det smält. Rör i cornflakes. Fördela i äggskalshalvor eller i äggkoppar. Ställ svalt att stelna. Garnera med lite cornflakes.
Äggskalsformar
Knäck ägg mot en vass kant så att de klyvs mitt itu på längden. Tvätta dem under rinnande vatten och låt torka. Spara äggvitorna till att göra maränger till exempel.
Av Malin Lanqvist