Bästa sättet att gröpa ur avokadon – nej, det är inte med skeden
Nyttigaste delen av avokadon
Att avokadon består av mängder av nyttiga fetter är ingen nyhet – trots att den på 80-talet hade ett dåligt rykte för att vara just fet. Detta har sedermera motbevisats, vi vet ju i dag att avokadon består av enkelomättade fetter. Förutom dessa bra fetter är den också fullpackad med aminosyror och fibrer.
Den delen av avokadon som faktiskt består av mest nyttigheter är dessutom den delen som de flesta av oss missar när vi bara gröper ur den med en sked: Det mörka köttet, allra närmast skalet.
I det mörka köttet hittar vi karotenoider – ett näringsämne fyllt med antioxidanter. Dessa är väldigt nyttiga och skyddar och förebygger bland annat hjärt-kärlsjukdomar samt cancer.
Gröp ut avokadon så här för att maxa nyttigheterna
Så hur bör du gå tillväga för att verkligen få ut alla näringsämnen ur din krämiga avokado? Den enkla lösningen är med ett verktyg speciellt framtaget för just avokadon: En avokadodelare.
ANNONS Läs mer och beställ här
I tre enkla steg får du delat avokadon – och får enkelt med det mörka fruktköttet.
Steg ett: Dela avokadon
Med hjälp av kniven på avokadodelaren skär du enkelt upp din avokado.
Steg två: Ta ur kärnan
Kärna ur avokadon enkelt med den runda delen av avokadodelaren. Tryck och vrid.
Steg tre: Dra ur allt kött
Använd den undre delen av din avokadodelare för att enkelt dra ur allt fruktkött – inklusive det nyttiga mörka köttet – i strimlor. Detta gör det dessutom enkelt att dekorativt servera avokadon, eller för att skära och mosa den till exempelvis en guacamole.
ANNONS Läs mer och beställ avokadodelaren här
Källa: Hemtrevligt