Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Spartips Livet med katt Nostalgi Gratis noveller

Är ris à la Malta och apelsinris samma sak?

22 dec, 2014
author Redaktionen
Redaktionen
Ris a la malta
Det finns flera olika varianter av ris à la Malta, och man kan servera ris à la Malta med diverse tillbehör.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Olika varianter av ris à la Malta

Fråga:

Vad är det för skillnad på ris à la Malta med clementinklyftor och apelsinris?

Svar:
Till ris à la Malta används kokt ris som blandas med tjockt vispad grädde och smaksätts med socker och vaniljsocker.

Det finns många variationer av ris à la Malta, exempelvis smaksättning med en aning pressad blodapelsin. En del förenklar genom att använda risgrynsgröt.

Egentligen ingår inte citrusfrukt i ris à la Malta. Möjligtvis serveras clementiner eller apelsin till. Det är även vanligt att bjuda rätten med färska eller frysta bär, sylt, fruktkompott eller saftsås.

I apelsinris däremot blandas själva ”gräddriset” med tärnade apelsinbitar.

Läs också:

Skillnaden mellan clementin, mandarin och satsuma

Av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons