Så ångkokar du dina grönsaker – lär dig enkla metoden
Att ångkoka grönsaker blir båda ofta både godare och nyttigare än att koka dem i vatten. Så här gör du för att få ett perfekt krispigt resultat – varje gång!
N
är vi kokar grönsaker i vatten går en del av nyttigheterna förlorade, därför väljer allt fler väljer att ångkoka sina grönsaker som ett enkelt och smidigt alternativ för att bibehålla både färg och vitaminer. Utöver grönsaker går det alldeles utmärkt att ångkoka såväl fisk som kyckling, vilket är ett mycket fettsnålt alternativ till att steka.
På marknaden finns en rad olika ångkokare, det vill säga köksmaskiner som är avsedda för ändamålet. Tyvärr är dessa ofta väldigt skrymmande och riskerar att hamna i ett skåp och sällan komma till användning.
Ånga grönsaker i en ångkorg
Den så kallade ångkorgen är en betydligt smidigare lösning för dig som vill ångkoka utan att behöva dra fram en stor maskin eller bygga berg av disk. Designen passar en mängd olika pannstorlekar
Beställ en smart ångkorg här
Ångkoka grönsaker – så gör du
Fyll kastrullen med några centimeter vatten och koka upp.
Lägg grönsakerna pi ångkorgen och låt ångorna sköta jobbet. Känn av med en sticka och ta bort kastrullen från spisen när grönsakerna har den konsistens som du önskar.
Se också: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga