Kockens tips: 5 köksprylar som gör skillnad
Vi frågade Sandra Palmqvist, kock och matkreatör på Aller Media, om vilka hennes favoritprylar från ANNONS vår shop var. Sandra ligger bakom många av de magiska omslagsbilderna du ser på våra härliga magasin och bjuder dessutom på en massiv mängd smarriga recept på sin blogg här på allas.se.
Grönsakssvarv
Det är kanske inte var dag vi står där och vill göra zoodles (zucchini + noodles = nudlar av zucchini) men de gångerna är vi EVIGT tacksamma för den här smarta prylen.
Sandras kommentar: Faktisk en av de bästa jag testat. Liten och nätt är den med. Perfekt för zucchininoodles som jag älskar!
ANNONS Köp grönsakssvarven här!
Hopfällbart bakplåtsställ
Brukar du också stå där med alla köksytor täckta med bakplåtar när du gör dina ”frys in så att vi har när det kommer gäster”-bak? Med det här stället sparar du väldigt mycket plats (och tid för att du slipper jaga ytor som en tok). Till och med när det inte används sparar det plats – det är ju ihopfällbart!
Sandras kommentar: I våras gjorde vi om vårt kök hemma så det passade vår livsstil med mycket matlagning. Tyvärr gjorde vi en missbedömning när det kom till vår bänkskiva. Den tål mycket, men tyvärr inte värme. Så detta bakställ är perfekt nu när min sambo Daniel har börjat baka mycket bullar och det är många plåtar i omlopp.
ANNONS Köp det ihopfällbara bakstället här!
Vispstänkskydd
Det har nog ALDRIG hänt att vi lyckats vispa något utan minsta kladd – förrän nu. Det här vispstänkskyddet räddar både kläder, kök och tålamod!
Sandras kommentar: Jag har stått med handdukar, ituklippta papperstallrikar och lager med hushållspapper. Allt för att inte få kläderna nerstänkta. Med det här skyddet slipper du krångla som jag gjort.
ANNONS Köp vispstänkskyddet här!
Handrivjärn
Det skulle kunna vara så att det klassiska rivjärnet är världens minst effektiva sak. Fyra sidor som måste diskas – trots att du bara använt en. Bara 25% av prylen som används och 100% som måste diskas. Men med det här smarta handrivjärnet slipper du diska i onödan (och med tungan rätt i mun slipper du också rivskador).
Sandras kommentar: Det här använder jag i princip dagligen i min matlagning. Jag river alltid min vitlök, pressar den aldrig. Och så älskar jag fint rivet citrusskal som smaksättare till kyckling och fisk. Funkar även till att riva torrt gammalt bröd till egna små smulor att panera i eller parmesanen till din nykokta pasta.
Vackert tårtfat
Dina gamla trotjänarfat må vara snygga och det är ju inte fel att köra på dem. Men om du vill pigga upp och variera dig lite så gör de här snygga faten ALLTID succé. Och tårtan på dem går ju inte av för hackor heller.
Sandras kommentar: Eftersom jag jobbar med det jag gör, så älskar jag vackra glas, tallrikar och tårtfat. Ska inte berätta hur många jag har mina gömmor där hemma. Så inte konstigt att jag gillar detta tårtfatet. Dessutom matchar det min enkla ”no bake” halloncheesecake.
ANNONS Köp det vackra tårtfatet här!
Foto: Aller Media Shop och Unsplash.com