Här är smarta uppfinningen som gör det enklare att frosta av frysen
För att gynna både miljön och hållbarheten på dina matvaror bör du frosta av frysen med jämna mellanrum. Exakt hur ofta det måste göras beror på hur mycket den används, men en tumregel är att det är dags när isen i frysen blivit fem-sex millimeter tjock.
Vi har alla våra knep för att frosta av frysen så snabbt som möjligt, att ställa in skålar med varmt vatten fungerar bra. Vad man däremot inte ska göra är att använda hårfönen. Både för att det kan skada frysen men också för att vatten och elektriska maskiner inte är en bra kombination.
Tänk även på att låta lådor och hyllplan stå ute i rumstemperatur en stund innan du eventuellt diskar dem med varmt vatten, annars kan det bildas sprickor i plasten.
Vatten som rinner ner ur frysen
Visst känner vi alla igen oss i att vi börjar ställa ut skålar och långpannor under frysen och tapetsera köket med handdukar? Allt för att inte den smältande isen ska förstöra golvet när den förvandlas till flytande vatten.
Men nu finns uppfinningen som löser problemet! En superabsorberande avfrostningsduk är ett perfekt hjälpmedel när du ska frosta av frysen.
Avfrostningsduk för frys
Avfrostningsduken läggs på botten av frysen och absorberar sedan upp 5 liter vatten så man slipper använda handdukar, kastruller och otympliga byttor för att fånga upp droppande is och vatten. ANNONS Läs mer och köp duken här
Kassett som minskar fukt i frysen
Det finns även en speciell kassett för frysen som påstår sig sänka elförbrukningen upp till 30%, minska frostbildning och ta bort den dåliga lukt som kan förekomma i frysar och göra att isen "smakar frys". ANNONS Läs mer och köp kassetten här (länk till Smarta saker)
Se också: 3 lätta sätt att tina räkor