Lästips: Gratis stickmönster Gratis virkmönster Virka för nybörjare Sy Brodera Se ''snabbstickat''

Virka trekantiga mormorsrutor – enkel beskrivning

14 jan, 2015
author Veronica Sundén
Veronica Sundén
Virka mormorsrutor
Med en bård av mormorsrutor blir den enklaste av inredningsdetaljer så mycket vackrare! Du kan sätta bården runt en stor kruka, en stolsdyna, en lampskärm eller som här runt en fin korg. Här visar vi hur du gör trekantiga mormorsrutor!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så snabbvirkar du trekantiga mormorsrutor

Virka 5 lm. Slut till en ring med 1 sm första lm. Virka 2 hst med nedtag i ringen, 2 lm, 2 hst med nedtag i ringen, 2 lm, 2 hst med nedtag i ringen, 2 lm. Fäst sedan lm med 1 sm. Klipp av garnet. Nu har du en trekant med lm som bildar hörn. Byt färg. Virka 2 hst i ena hörnet, 2 lm, 2 hst i samma hörn. För att ta dig över till nästa hörn virkar du 1 lm. Virka 2 hst, 2 lm, 2 hst och sedan 1 lm för att ta dig över till nästa hörn. Fortsätt så i det sista hörnet och avsluta med 1 lm. Fäst med 1 sm. Klipp av garnet. Byt färg. Virka nästa v på samma sätt. Virka 2 hst i ena hörnet, 2 lm, 2 hst i samma hörn. Virka 1 lm och sedan 2 hst i nästa hål, 1 lm. Nu är du i nästa hörn, virka 2 hst, 2 lm, 2 hst. Fortsätt v ut och avsluta med 1 lm och fäst sedan med 1 sm. Om du vill ha en större ruta är det bara att fortsätta med fler v på samma sätt. Knyt fast en garntofs av några olikfärgade trådar i rutans ena hörn. Virka ihop trekanterna med 2 varv fasta maskor. Sy fast bården med kaststygn på din korg.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 

Detalj av mormorsruta

Virkbeskrivningen är hämtad ur boken Snabbvirkat av Susanna Zacke och Sania Hedengren/Bokförlaget Semic

Läs också: Virka snygg poncho av mormorsrutor – mönster

Foto: Magnus Selander

Annons